Sport.be

Algemeen

Borussia Dortmund en Atletico Madrid in poleposition

18.02.2020 | Erik Duchateau

Belga

Borussia Dortmund en Atletico Madrid hebben de beste papieren om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. De Duitsers klopten in de heenmatch van hun achtste finale PSG met 2-1. De Spanjaarden haalden het met 1-0 van titelverdediger Liverpool.

Bij Dortmund mochten Axel Witsel en Thorgan Hazard in de basis starten, bij PSG stond Thomas Meunier tussen de lijnen. In een intense eerste helft had Borussia licht overwicht, maar grote kansen vielen er niet te noteren.

Na 68 minuten werd Hazard gewisseld voor Reyna en een minuut later kwamen de Borussen op voorsprong. Erling Braut Haaland (69.) was bij de pinken in de rebound. Het Noorse fenomeen, overgekomen van RB Salzburg, is de allereerste speler die in één seizoen scoort voor twee verschillende teams in de Champions League.

Lang kon Dortmund niet van de voorsprong genieten, want zes minuten later maakte Neymar er 1-1 van, vooral dankzij een voorafgaande dribbel van Mbappé en pover verdedigend werk van de thuisploeg. Maar niet getreurd voor de thuisaanhang, want twee minuten later schoot Haaland nog eens uit zijn sloffen. De 19-jarige wonderboy pegelde vanop de rand van de zestien de 2-1 tegen de netten.

Meunier pakte in het slot nog geel en mist de terugwedstrijd, waarin PSG dus een achterstand zal moeten proberen weg te werken. Ook op Duitse bodem hadden de Parijzenaars nog kunnen scoren, maar een schot van Neymar likte de buitenkant van de paal en in de laatste seconde van de match kopte Thiago Silva een hoekschop rakelings over. Zo bleef het 2-1.

ORIGI KAN HET TIJ NIET KEREN

In Madrid was van bij de start duidelijk wie de betere ploeg was. Rode Duivels Yannick Carrasco (Atletico) en Divock Origi startten op de bank. De Madrilenen waren van bij de start feller en toonden zich baas over Liverpool, dat nochtans al een heel seizoen nauwelijks te kloppen lijkt.

De sterke start van Atletico werd al in de vierde minuut beloond met de 1-0 van Saul. Het bleek uiteindelijk de enige treffer van de wedstrijd. Origi kwam bij de rust Sadio Mané vervangen, maar wist niet te scoren. Carrasco kwam niet van de bank.

De terugwedstrijden van beide partijen volgen op dinsdag 11 maart.

Mis deze events niet

Meer