Sport.be

Algemeen

Heeft Toon Aerts zaterdag een record beet?

18.02.2020 | Erik Duchateau

Belga

Komende zaterdag wordt op de terreinen van Kazerne De Hemptinne de Rectavit GP Leuven afgewerkt. Met Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Toon Aerts bij de mannen en Sanne Cant, Annemarie Worst en Denise Betsema bij de vrouwen, staat er veel schoon volk aan de start van één van de laatste crossen van het seizoen.

Laurens Sweeck is Belgisch kampioen en eindwinnaar in de Superprestige. Zijn ploegmaat Eli Iserbyt is dan weer de eindwinnaar van de DVV Verzekeringen Trofee en de Wereldbeker. Neem daar nog Toon Aerts bij - vorig jaar winnaar in Leuven - en je weet dat het er om zal spannen bij de mannen.

"Vorig jaar kregen we hier ook één van de spannendste wedstrijden van het seizoen voorgeschoteld", zegt schepen van Sport Johan Geleyns. "Met toenmalig Belgisch kampioen Toon Aerts werd de erelijst weer wat mooier. We zijn ervan overtuigd dat het zaterdag opnieuw een mooie strijd wordt. Aerts kan zelfs alleen recordhouder worden met drie overwinningen in Leuven."

"Ook bij de vrouwen en de jeugd belooft het de moeite te worden", zegt Erwin Vervecken van organisator Golazo. "Bij de vrouwen verschijnen praktisch alle toppers aan de start. En bij de junioren hoopt wereldkampioen Thibau Nys voor het tweede jaar op rij de overwinning op zijn palmares te schrijven en zijn seizoen mooi af te ronden."

Mis deze events niet

Meer