Sport.be

Algemeen

Iserbyt wou ploegmakker Vanthourenhout aan zege helpen: 'Maar hij had te snel pech'

16.02.2020 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft na Iowa, Waterloo, Kruibeke, Gieten, Bern, Gavere, de Koppenbergcross, Nommay en Maldegem zondag ook de 4e editie van de Vestingcross in Hulst gewonnen, goed voor zijn tiende seizoenszege.

Daarnaast verzekerde de 22-jarige Iserbyt zich ook al van de eindstand in de DVV Verzekeringen Trofee. Na zowat 13 minuten wedstrijd zette de West-Vlaming in Hulst een solo op. Die rondde hij netjes af.

"Het ging zeer vlot vandaag", begon een tevreden Iserbyt na afloop. "Ik kon mijn ding wel kwijt op een parcours dat me lag met veel draaien, keren en interval. Ik kon al vrij snel een kloof slaan op de rest. Eens in het ritme kon ik mijn voorsprong beetje per beetje uitbouwen en wist ik al vrij vlug dat het binnen was. Nochtans had ik tijdens de opwarming niet zo'n lekker gevoel. Achteraf bleek het allemaal wel mee te vallen. Tien is een mooi getal."

Iserbyt was nochtans niet de kopman zondag binnen het team van Pauwels Sauzen-Bingoal. "Het was jammer dat Michael Vanthourenhout zo snel in de wedstrijd al pech kende en de materiaalpost moest binnen draaien", legde Iserbyt uit. "Zo konden we een kruis maken over het plan om hem aan de zege te helpen. Ik wou een geste terugdoen voor al hetgeen hij voor mij dit seizoen al gedaan heeft, maar toen hij al in de eerste ronde in de materiaalpost reed moesten we dit gegeven meteen laten varen."

Mis deze events niet

Meer