Sport.be

Algemeen

Autoritaire Eli Iserbyt soleert naar overwinning op de vesten van Hulst

16.02.2020 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de Vestingscross in Hulst gewonnen. De West-Vlaming soleerde naar de overwinning in de vestingstad in Zeeland en kreeg Tom Pidcock en Toon Aerts mee op het podium.

Ook de mannen startten iets later in Hulst. De vrouwencross werd een kwartier uitgesteld wegens een omgevallen boom op het parcours. De kopstart tussen de vestingen van de Zeelandse stad was voor Corné van Kessel, kort opgevolgd door Laurens Sweeck. De Nederlander nam de volledige openingsronde voor zich, ook al omdat Hulst een parcours is waar voorbijsteken geen evidentie is. Sweeck nam over in het leidend groepje van een man of tien, maar het was uiteindelijk Eli Iserbyt die de eerste aanval plaatste. De West-Vlaming nam snel een handvol seconden op de concurrentie, waar Lars van der Haar de eerste achtervolger was.

Een verrassend sterke Tom Meeusen nestelde zich in het wiel van de kleine Nederlander. Intussen moest een waaghals uit de organisatie op de aankomstboog klimmen om het logo van de Ethias Cross opnieuw vast te zetten.

Halfweg koers kwam Tom Pidcock naar voren als de nieuwste achtervolger van de leider, al was dat zeer relatief. Iserbyt had na vier ronden al een halve minuut verzameld op de tegenstand. Toon Aerts was op dat moment al opgeschoven naar de derde plaats.

De ongenaakbare leider kon de laatste ronde rustig aan doen en zette in het voorlaatste weekend van het veldritseizoen nog eens in de verf dat hij na Mathieu van der Poel het beste seizoen draaide.

Mis deze events niet

Meer