Sport.be

Algemeen

Iserbyt: 'Twee dagen deed ik niets'

05.02.2020 | Erik Duchateau

Belga

"Al bij de verkenning waren we er zeker van dat deze omloop wel iets voor mij en Michael Vanthourenhout zou zijn", aldus Eli Iserbyt na de Parkcross in Maldegem. "Dat blijkt ook uit de uitslag. We staan hier als de nummers 1 en 2 op het podium."

Nummer 9 is binnen voor Eli Iserbyt. Na een schitterende start, met overwinningen in Iowa en Waterloo won de West-Vlaming van Pauwels Sauzen-Bingoal ook nog in Kruibeke, Gieten, Bern, Gavere en Oudenaarde. Daarna stagneerde het een beetje tot hij op 19 januari won in het Franse Nommay en nu ook woensdag in Maldegem.

"Maar ik ben wel tot in de laatste meters voluit moeten gaan. Michael bleef me onder druk zetten. De balkenpartij was niet echt iets voor mij, want daar verloor ik altijd wat voorsprong", aldus Iserbyt.

Van het WK in Dübendorf kwam Iserbyt terug met een tiende plaats. "Ik heb bewust de fiets wat aan de kant laten staan sinds zondag. Twee dagen deed ik niets en dus wist ik dat het begin van deze Parkcross wel redelijk lastig ging worden. Na halfcross ben ik dan toch in de aanval getrokken. Ik sloeg meteen een kloof."

"Het parcours was niet overzichtelijk, zodat ik nooit wist hoe groot mijn voorsprong wel was. Dan zag ik tijdens de slotronde plots Vanthourenhout opduiken. De rest bleef kort op hem zitten en ik wist dat ik de benen niet stil kon houden. Een zege doet altijd deugd. Het WK mag dan wat tegengevallen zijn, maar er kunnen niet veel renners zeggen dat ze dit seizoen al negen overwinningen geboekt hebben."

VANTHOURENHOUT: 'SCHITTEREND PLOEGSPEL'

"We hebben het met de ploeg schitterend gespeeld", verklaarde Michael Vanthourenhout. "Eli kon van ons wegrijden nadat er iemand een foutje maakte in de zandbak. Ik probeerde direct naar mijn ploegmakker toe te rijden, maar Quinten Hermans gaf niet af en kwam terug op mijn wiel gereden. Ik kon het niet maken dat ik iemand meebracht naar Iserbyt en daarom hield ik in. Een ronde verder lukte het me wel om vol voor de tweede plaats te gaan."

Vanthourenhout naderde snel op Iserbyt en leek even nog mee te gaan doen voor de overwinning. "Ik had natuurlijk wel een mikpunt. Dat was in mijn voordeel, maar echt tot op het wiel van Iserbyt ben ik niet meer gekomen. Een tweede plaats was het hoogst haalbare en daar ben ik zeker niet ontevreden mee."

FINISHFOTO VOOR DERDE PLAATS

Na het bekijken van de finishfoto mocht Toon Aerts als derde mee het podium op. "Het was heel nipt. Een jump in de slotmeters bezorgde me een podiumplaats. Ik had me nochtans voorgenomen om op de laatste hindernissen het verschil te maken, maar Corné Van Kessel bleef maar terugkomen. Hij draaide zelfs als eerste de laatste rechte lijn in, zodat ik nog alles uit de kast moest halen."

Mis deze events niet

Meer