Sport.be

Algemeen

Iserbyt boekt negende seizoenszege

05.02.2020 | Erik Duchateau

Belga

Eli Iserbyt heeft de Parkcross (Ethias Cross) in Maldegem gewonnen. Hij boekte na een spannend duel met Michael Vanthourenhout zijn negende overwinning van het seizoen. Toon Aerts werd derde.

In afwezigheid van wereldkampioen Mathieu Van der Poel kregen we lange tijd een heel gesloten cross in Maldegem. Een peloton van een tiental renners vormde tot halfweg de kop van de koers. Toen achtte Eli Iserbyt zijn moment gekomen. De West-Vlaming vlamde door een zandstrook en daarachter liet zijn ploegmaat bij Pauwels Sauzen-Bingoal, Michael Vanthourenhout, een gaatje vallen.

De vogel was gaan vliegen. Iserbyt bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit en toen duidelijk was dat Quinten Hermans, Toon Aerts of Corné Van Kessel de kloof met Iserbyt niet konden dichten, plaatste Vanthourenhout zelf een versnelling. Even leek het erop dat Vanthourenhout nog vooraan zou kunnen aanpikken bij zijn ploegmaat, maar zo ver kwam het niet.

Iserbyt had aan de meet uiteindelijk 10 seconden voorsprong op Vanthourenhout. In een spannende sprint om de derde plaats, op 13 seconden, gooide Toon Aerts nog net zijn wiel voor dat van Corné Van Kessel over de meet. Lars Van der Haar finishte op 19 seconden als vijfde. Tom Meeusen, Quinten Hermans, Laurens Sweeck, David Van der Poel en Ryan Kamp vervolledigden de top-10.

Mis deze events niet

Meer