Sport.be

Algemeen

Brand wint in Hoogerheide, Worst pakt Wereldbeker (VIDEO)

26.01.2020 | Ward Bollen

Belga

Lucinda Brand heeft na een spannende wedstrijd de wereldbekerveldrit voor de dames in Hoogerheide gewonnen. Annemarie Worst pakte de eindzege in de Wereldbeker.

De eerste ronden bleef de wedstrijd gesloten en pakte veterane Katie Compton de leiding. In ronde drie versnelde Yara Kastelijn en kregen we een kopgroep van 7 rensters met verder ook nog Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Lucinda Brand, Sanne Cant, Evie Richards en Inge Van der Heijden.

Brand maakte een tuimeling op de schuine kant en moest achtervolgen. Richards had vooraan een kloofje, Van der Heijden moest afhaken. In de voorlaatste ronde dichtte Shirin van Anrooij bijna het gaatje met de kopgroep van 6, maar net op dat moment versnelde Brand bij de passage aan de finish. Cant kon nog net aanpikken, maar Richards moest de rest laten rijden.

De schuine kant in de slotronde zou uiteindelijk alles beslissen, want Alvarado viel, Brand pakte over en versnelde nog eens. Worst consolideerde de tweede positie, want die zou haar de eindzege in de Wereldbeker opleveren. Cant pakte een knappe derde podiumplaats. Kastelijn was vierde en Richards vijfde. Alvarado bolde als zesde op 17 seconden over de meet. Laura Verdonschot was tiende op 44 tellen.

Worst wint de Wereldbeker met 495 punten voor Alvarado met 480 en Katerina Nash met 430 punten.

BELOFTEN

Ryan Kamp heeft de slotmanche van de Wereldbeker in Hoogerheide op zijn naam geschreven. De Nederlander (Pauwels Sauzen-Bingoal) haalde het voor de Fransman Antoine Benoist en onze landgenoot Niels Vandeputte. De Zwitser Kevin Kuhn finishte als 39ste, maar was al zeker van eindwinst in de Wereldbeker.

Mis deze events niet

Meer