Sport.be

Algemeen

Club Brugge kan geen afstand nemen van Zulte Waregem

22.01.2020 | Erik Duchateau

Belga

De heenmatch van de halve finale van de Croky Cup tussen Club Brugge en Zulte Waregem is op 1-1 geëindigd na goals van Rits en Berahino, die profiteerde van een blunder van Mignolet.

Club Brugge nam in het eigen Jan Breydelstadion de match meteen in handen, maar de eerste kans viel aan de overzijde te noteren. Na mooi combinatiespel tussen Seck en Berahino mocht Bruno in de 17de minuut op Mignolet afgaan, maar de Italo-Belg schoot vanuit een scherpe hoek rakelngs naast.

De eerste kans voor de thuisploeg diende zich na 28 minuten aan, maar Okereke talmde te lang om af te drukken. Twee minuten later bokste Bossut een voorzet slecht weg. Vanaken kon koppen richting een leeg doel, maar met een ultieme inspanning kon Seck de bal nog voor de lijn keren.

Bij Zulte Waregem moest de sterk verdedigende Pletinckx nog voor de rust geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger, Baudry, liet zich in de 39ste minuut ringeloren door Okereke, maar die trapte de wenkende kans hoog en hard over. Ook Openda kreeg nog een mooie schietkans voor de rust, maar hij besloot naast.

Ook de eerste kans van de tweede helft kwam op naam van Openda, maar deze keer stond Bossut in de weg. Een minuut later luidde de voor Vlietinck ingevallen De Ketelaere de 1-0 in. Het 18-jarige talent haalde de achterlijn en legde terug, Vanaken liet slim lopen en Rits schoof simpel binnen.

Zeven minuten later stond het 1-1 na een blunder van Mignolet. De doelman van Club Brugge trapte een ongevaarlijke terugspeelbal van De Ketelaere pardoes in de voeten van Berahino, die het geschenk dankbaar aannam en de makkelijkste goal uit zijn carrière scoorde.

In het resterende halfuur ging Club Brugge verwoed op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar sprankelen deed het Brugse spel niet. Grote uitgespeelde kansen bleven uit. Vormer deed wel nog de netten trillen, maar zijn goal werd terecht afgekeurd wegens (nipt) voorafgaand buitenspel van Tau.

De beste kans, 4 minuten voor tijd, was nog voor Berahino, maar Mignolet dook goed in de voeten van de Engelse Burundees. Op de tegenaanval was ook Club Brugge nog eens gevaarlijk, maar Tau knalde via een bezoekende verdediger rakelings naast.

Zo bleef het 1-1. De terugmatch wordt over twee weken in het Regenboogstadion van Zulte Waregem gespeeld. Donderdag spelen Antwerp en KV Kortrijk in de tweede halve finale van de Croky Cup hun heenwedstrijd.

Mis deze events niet

Meer