Sport.be

Algemeen

Vanthourenhout kiest voor Hermans als zevende man

20.01.2020 | Erik Duchateau

Belga

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft maandagmiddag in de bondsgebouwen in Tubeke zijn zevenkoppige selectie bekendgemaakt voor het WK veldrijden in het Zwitserse Dübendorf (1-2 februari). Als zevende man verkiest Vanthourenhout Quinten Hermans boven Gianni Vermeersch.

De andere verwachte namen die de Belgische kleuren zullen verdedigen, zijn Belgisch kampioen Laurens Sweeck, Wout Van Aert, Eli Iserbyt, Toon Aerts, Tim Merlier en Michael Vanthourenhout.

"Op zich was dat geen al te moeilijke keuze", aldus bondscoach Sven Vanthourenhout. "Gianni wordt tijdens de kerstperiode altijd wel wat beter, maar het was toch niet voldoende om echt in de weegschaal te liggen. Hij had in Nommay echt al iets uitzonderlijk moeten neerzetten om nog in de selectie te geraken. In Frankrijk heb ik afgelopen weekend een betere Hermans gezien. Hij heeft een regelmatig seizoen gereden en heeft al laten zien dat hij ook kan winnen. Natuurlijk is het niet fijn om Gianni thuis te laten, maar ik mag ook maar zeven renners selecteren. Dat zijn er ooit acht en zelfs negen geweest. De plaatsen zijn dus duur."

BELGISCHE SELECTIE:

Mannen elite: Laurens Sweeck, Wout van Aert, Eli Iserbyt, Toon Aerts, Tim Merlier, Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans. Reserven: Jens Adams, Thijs Aerts, Gianni Vermeersch.

Vrouwen elite: Sanne Cant, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot.

Mannen beloften: Yentl Bekaert, Jelle Camps, Timo Kielich, Toon Vandebosch, Niels Vandeputte. Reserven: Jarno Bellens, Ryan Cortjens, Gerben Kuypers.

Vrouwen beloften: Kiona Crabbé, Marthe Truyen.

Mannen junioren: Lennert Belmans, Ward Huybs, Yorben Lauryssen, Jente Michiels, Thibau Nys, Emiel Verstrynge. Reserve: Jetze Van Campenhout.

Vrouwen junioren: Julie Brouwers, Julie De Wilde, Mirthe Van den Brande, Sterre Vervloet.

Mis deze events niet

Meer