Sport.be

Algemeen

Alicia Franck steekt zege op zak in Otegem

13.01.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Alicia Franck heeft maandag de veldrit in het West-Vlaamse Otegem gewonnen. De 25-jarige zegevierde na een solo die ze opzette voor half cross.

Tweede werd Ellen Van Loy, die het in de sprint haalde voor de Britse Anna Kay en de Luxemburgse Christine Majerus. De Nederlandse kampioene Ceylin del Carmen Alvarado gaf in laatste instantie forfait, net als de Hongaarse kampioene Blanka Kata Vas. Wereldkampioene Sanne Cant vertoeft op stage in Calpé.

Het was de Franse kampioene Marion Norbert Riberolle die als eerste het veld inreed. Achter haar streden Majerus, Kay, Van Loy en Franck om haar achterwiel. Kay sprong in de eerste ronde over de balkjes en nam zo een beetje afstand. Niet voor lang evenwel. In de tweede ronde ontbond Franck haar duivels. De renster van Experza sloeg meteen een kloof op zeven rensters met daarbij Van Loy, Majerus, Norbert Riberolle, Kay, Manon Bakker,Karen Verhestraeten en Aniek van Alphen.

Franck bleef mooie tred houden en werd bij het ingaan van de derde ronde achternagezeten door Van Loy, Kay, Majerus, Bakker en Norbert Riberolle. Half cross dikte de groep achter de eenzame Franck aan tot negen rensters. Het sein dan om opnieuw het tempo op te trekken.

Franck kwam niet meer in de problemen. Enkel de strijd voor de dichtste ereplaats leverde nog enige spanning op. Franck vatte de slotronde immers aan met een voorsprong van 35 seconden op het vijftal met Van Loy, Bakker, Anna Kay, Majerus en Norbert Riberolle. Laatstgenoemde reed wat verderop tegen een paaltje en zag zo een podiumplaats als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Uiteindelijk kwam het tot een sprint met drie voor de dichtste ereplaats. Daarin toonde Ellen Van Loy zich net iets sneller dan Kay en Majerus.

Mis deze events niet

Meer