Sport.be

Algemeen

Mettepenningen : 'De criticasters hebben we nu wel de mond gesnoerd'

13.01.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Pauwels Sauzen-Bingoal was met twaalf medailles op de nationale crosskampioenschappen met voorsprong de sterkste formatie. Tijdens een persmoment voor de Weversmisdagcross in Otegem blikte teammanager Jurgen Mettepenningen met een trots gevoel terug op het voorbije weekend.

"Het werd een weekend vol emoties. Laura Verdonschot werd zaterdag tweede achter de ongenaakbare Sanne Cant. De apotheose volgde natuurlijk zondag met de titels die Toon Vandebosch en Laurens Sweeck binnenhaalden. Zeker de manier waarop Laurens dat deed was geweldig. Hij reed een fantastische cross en is de verdiende winnaar van het BK", onderstreepte Mettepenningen.

Pauwels Sauzen-Bingoal
was zaterdag en zondag goed voor vier gouden, vijf zilveren en drie bronzen medailles. "Daarmee hebben we nogmaals getoond dat wij de beste veldritploeg zijn", ging Mettepenningen verder. "We wonnen titels met Sweeck en belofte Toon Vandebosch en in Nederland met junior Tibo del Grosso en belofte Ryan Kamp."

Volgens Mettepenningen bewijst het succes dat binnen zijn team alle neuzen in dezelfde richting staan. Voor het BK werd daar door sommigen aan getwijfeld. "Dat hebben we zondag wel totaal ontkracht. Eli Iserbyt was de vooruitgeschoven man bij ons. We zouden na twee ronden kijken wie zich profileerde als de beste binnen de ploeg en de benen had om kampioen te worden. Al vrij snel werd duidelijk dat Laurens Sweeck een superdag kende. Laurens kreeg een parcours op maat in Antwerpen. Toon Aerts wou de cross snel openbreken, mijn mannen hebben al snel overgenomen en dan kwam Laurens op de proppen. Achter hem speelden Eli en Michael (Vanthourenhout) het ploegenspel voorbeeldig. De titel verliezen was zondag onmogelijk. Alles stond op één lijn. De criticasters hebben we nu wel de mond gesnoerd."

Mis deze events niet

Meer