Sport.be

Algemeen

Iserbyt: 'Teleurgesteld, maar blij voor de ploeg'

12.01.2020 | Marnick Claes

Belga

Eli Iserbyt had zijn zitten gezet op het BK Veldrijden. Hij werd tweede na zijn ploegmaat Laurens Sweeck. "Ik ben blij voor de ploeg, maar wel een beetje teleurgesteld met mijn eigen resultaat", zegt Iserbyt.

Pauwels Sauzen-Bingoal heeft een mooi BK Veldrijden achter de rug. De ploeg had een renner op plaats 1 en 2. De nummer twee was echter een beetje teleurgesteld, maar wist dat er een terechte winnaar was. "Ik moet eerlijk zijn, Laurens was duidelijk de sterkste. Ik heb zelf ook mijn kans gehad in de tweede ronde, maar toen ik versnelde, zag ik dat er nog veel volk in mijn wiel hing. Het 'flitsende' zat er vandaag niet in. Ik was niet slecht, maar ik had ook geen topdag. En toen dat al snel duidelijk werd, was het niet moeilijk om het ploegenspel te spelen. Dan maak je snel de klik van het individu dat wil winnen, naar het belang voor de ploeg. Dat was vooraf ook goed besproken en gisteravond op afzondering nog eens herhaald. Daar zat de sfeer aan tafel er ook goed in, dus dat vormde voor mij geen enkel probleem. Natuurlijk win je als sportman liever zelf, maar vandaag zat het er gewoon niet in", zegt Iserbyt. 

Iserbyt eindigde dus met een zilveren medaille. "En daar moet ik mee kunnen leven. Hoedje af ook voor Michael Vanthourenhout. Ik moest echt niets doen achter Laurens en Michael offerde zich op zodat ik die tweede plaats kon pakken. Zelf blijft hij achter zonder resultaat, dus dat mag wel even gezegd worden, dat hij zo'n sterk werk leverde. Met Laurens wint de beste renner vandaag. Zelf hoop ik ook nog een mooi seizoenseind te rijden. In de Wereldbeker komen nog kansen en in februari zijn er ook nog enkele mooie crossen waar Mathieu niet aan de start komt", besluit Iserbyt. 

Mis deze events niet

Meer