Sport.be

Algemeen

Sweeck: 'Dit is een overwinning voor mijn grootvader'

12.01.2020 | Marnick Claes

Belga

Laurens Sweeck was oppermachtig tijdens het BK Veldrijden in Antwerpen. "Deze is voor mijn grootvader. Ik had hem er graag bijgehad", zegt een geëmotioneerde Sweeck na zijn overwinning.

Laurens Sweeck zakte in het begin van de wedstrijd meteen naar een tiende plaats, maar dat baarde hem geen zorgen. "Ik voelde mij goed ook al begon ik niet zo sterk. Ik zat in een tiende positie, maar heb vanaf dat moment mijn eigen koers gereden. Ik heb alles zonder al te veel problemen rechtgezet. Ik voelde ook meteen dat ik een goede dag had. Ik schoof relatief makkelijk op en kon daarna snel het verschil maken met de rest", zegt Sweeck. 

Wout Van Aert werd vijfde en bleef lang in het gevecht voor een bronze medaille. "Ik heb nog veel tijd nodig om de oude Wout te worden. Ik had geen gewone ribbreuk. Ik ben wel tevreden waar ik nu sta. In de koers heb ik gevochten voor mijn plaats. Sweeck was oppermachtig. Het is een verdiende kampioen. De ploeg reed ook goed samen. Iedereen dacht dat ze achter elkaar gingen rijden, maar dat deden ze niet. Het volgende op het programma is verder revalideren en mij opmaken voor het WK. Vanavond zal ik terug pijn hebben van mijn heup en mijn knie, dus ik ben nog niet 100% de oude Wout van Aert. Ik heb nog tijd nodig om te recupereren", besluit Van Aert.  

Mis deze events niet

Meer