Sport.be

Algemeen

Vandebosch: 'Dit is een droom die uitkomt'

12.01.2020 | Niels Dirkx

Belga

Toon Vandebosch had dit seizoen nog niet gewonnen, maar pakte zondag op het BK in Antwerpen wel de hoogste prijs. "Al snel had ik de focus verlegd naar de kampioenschappen", zei hij. "Deze titel betekent heel veel voor mij."

"Het is een droom die realiteit wordt", klonk het bij de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal. "De laatste jaren waren mijn kampioenschappen slecht en nu schiet ik wel raak. Afgelopen zomer kampte ik met klierkoorts en kende ik niet de beste voorbereiding op dit seizoen. Daarom hebben we, in overleg met mijn coach en sportdokter, al snel de focus verlegd naar de kampioenschappen. Ik ben blij dat ik het vertrouwen in hen kan bevestigen. Dit is zo'n mooie zege."

Niels Vandeputte kwam nog heel dicht op het eind. "Ik weet dat hij een heel goede slotronde in de benen heeft en zelf zat ik op het eind à bloc. Dat is nog een werkpunt en dat kwam ook omdat ik me een paar keer in het zand had vastgereden. Het was een beetje sterven in die laatste ronde, maar gelukkig bleef ik net voorop. Wellicht was Niels sterker op het eind, maar dat doet er niet toe, ik win wel de titel."

"Dit is echt vloeken", klonk het bij een beteuterde Vandeputte. "Eigenlijk had ik maar één keer materiaalproblemen en dat sloeg me terug. Ik bleef kalm en kon mijn ketting er weer opleggen, maar ik raakte niet meteen weer in mijn ritme en moest even bekomen. Uiteindelijk schuif ik wel nog goed op en bleef ik er in geloven, maar het lukte net niet. Als je zo dichtbij komt en dan naast goud grijpt, doet dat pijn."

Mis deze events niet

Meer