Sport.be

Algemeen

Dockx pakt derde driekleur op rij

12.01.2020 | Niels Dirkx

Belga

Aaron Dockx heeft zijn favorietenrol waargemaakt bij de tweedejaarsnieuwelingen op het BK veldrijden. Op het strand van Sint-Anneke soleerde de renner uit Rijkervorsel naar een 21e overwinning van het seizoen. Hij haalde het voor Kay De Breukere en Dario Van der Heyden.

Aaron Dockx had nog geen halve ronde nodig om afstand te nemen van zijn tegenstanders en schudde daarna een lange solo uit z'n benen, goed voor z'n 21e overwinning op 21 crossen. Vorig jaar bij de eerstejaarsnieuwelingen en in 2018 bij de aspiranten toonde hij zich ook al de beste van het pak.

"Ik wist dat ik de grote favoriet was", Dockx hij na afloop. "Ik was er echt op gebrand om hier weer te winnen en ben zeer blij dat me dat gelukt is. Ja, er was wel wat stress vooraf, want als je torenhoog favoriet bent kan je eigenlijk alleen maar verliezen. Ik was wat zenuwachtig voor mijn startplaats, maar ik had het geluk bij de lottrekking en trok nummertje twee zodat ik op de eerste startrij stond. Dat was een voordeel, ik kon al snel wegrijden bij mijn concurrenten."

21 op 21, en ongeslagen tot op heden. "Vorig jaar verloor ik twee keer, nu wil ik proberen om het perfecte seizoen te rijden. Dat zou heel mooi zijn, ongeslagen het seizoen uit gaan."

Dockx koerst ook niet slecht op de weg. "Maar voorlopig gaat mijn voorkeur toch uit naar het veld. Hier win ik elke keer, dat is plezanter", lachte hij nog. "Nu blijf ik nog de rest van de dag op dit BK en supporter ik voor mijn dorpsgenoot Toon Aerts."

Mis deze events niet

Meer