Sport.be

Algemeen

Genk kansloos bij Napoli

10.12.2019 | Erik Duchateau

Belga

KRC Genk heeft zijn laatste groepsmatch in de Champions League met 4-0 verloren van Napoli. Milik scoorde een zuivere hattrick in de eerste helft. In de slotfase maakte Mertens er vanop de stip 4-0 van.

KRC Genk heeft op de zesde en laatste speeldag van Champions League-groep E geen punten kunnen pakken op het veld van Napoli. Het Italiaanse team won met 4-0 en plaatst zich voor de achtste finales. Ook Liverpool mag naar de volgende CL-ronde, na een 0-2 zege tegen Red Bull Salzburg, dat naar de Europa League moet.

Maarten Vandevoordt debuteerde als jongste doelman ooit op het kampioenenbal, maar de 17-jarige keeper ging meteen zwaar in de fout. Dries Mertens zette Vandevoordt bij een ietwat linke terugspeelbal onder druk, waarna de goalie zich in zijn dribbel verslikte en Milik (3.) simpel de 1-0 nette.

Genk bleef ook nadien achter de feiten aanhollen. Onuachu kwam even over het kwartier plots oog in oog met doelman Meret, maar besloot in het zijnet. Napoli bleef makkelijk baas en Milik (26.) trapte, op aangeven van Di Lorenzo, de 2-0 binnen. Milik (38.) maakte enkele minuten later zijn hattrick vol. De Pool zette een elfmeter om nadat de onfortuinlijke Vandevoordt -die geel kreeg- de doorgebroken Callejon aantikte. Onuachu liet op slag van rust andermaal een Genks doelpunt liggen.

In de tweede periode gebeurde niets, tot De Norre hands maakte in de zestien. Mertens (74.) stifte de 4-0 over de ongelukkige Vandevoordt. Nadien viel de partij helemaal dood.

Liverpool stond voor een warme avond in Salzburg en had het lang niet onder de markt. De titelverdediger trok in de tweede helft dan toch het laken naar zich toe. Eerst Keïta (57.) met een kopbal en nadien Salah (58.) uit een onmogelijke hoek klaarden de klus. Divock Origi viel bij de bezoekers vijf minuten voor tijd in.

The Reds winnen de groep met dertien 13 , net voor Napoli (12 ptn). Salzburg volgt als derde met 7 punten, Genk sluit de rangen met 1 punt. Voor de Limburgers komt er met de nieuwe zware nederlaag op Napoli een einde aan de groepsfase, die uitdraaide om een regelrechte lijdensweg. Racing begon meteen met een enorme oplawaai op het veld van Salzburg (6-2) en moest nadien ook in eigen huis tegen de Oostenrijkers en Liverpool (tweemaal 1-4) zware nederlagen slikken. Enkel thuis tegen Napoli (0-0) en in Liverpool (2-1) kon Genk wat weerwerk bieden.

Mis deze events niet

Meer