Sport.be

Algemeen

Mpoku krijgt twee speeldagen effectief

10.12.2019 | Erik Duchateau

Belga

De Geschillencommissie van de KBVB heeft een schorsing van vier speeldagen, waarvan twee met uitstel, en een boete van 3000 euro opgelegd aan Paul-José Mpoku van Standard.

Voor zijn rode kaart op het veld van Moeskroen wegens een trap op het been van Benjamin Van Durmen eiste het Bondsparket maandag een schorsing van drie speeldagen. Dat was dezelfde strafmaat als voor Mehdi Carcela, die ook rood pakte in Moeskroen en zich schikte naar die sanctie.

Mpoku probeerde wel nog een lichtere straf te bekomen. De Geschillencommissie had oor naar de excuses van de middenvelder, die naar eigen zeggen per ongeluk tegen het been van Van Durmen stampte. "Dat is ook op de beelden af te lezen van mijn gezicht", aldus Mpoku ter zitting.

Zijn advocaat wees ook op het blanco strafblad van de Congolees en vroeg daarom een volledig uitstel. Tevergeefs, want de Geschillencommissie hield het op twee speeldagen effectief en twee met uitstel.

Daardoor kan Standard-coach Michel Preud'homme niet op de middenvelder rekenen in de topper tegen Anderlecht in de Jupiler Pro League en in de kwartfinales van de Croky Cup tegen Antwerp. Standard ken wel nog beroep aantekenen.

Mis deze events niet

Meer