Sport.be

Algemeen

Mbokani doet het licht uit voor Genk

03.12.2019 | Erik Duchateau

Belga

Antwerp heeft zich als eerste geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. Na 90 minuten stond het op de Bosuil 2-2 tegen KRC Genk, na 120 minuten 3-3. Mbokani trapte in de strafschoppenserie de beslissende penalty binnen.

Het duel tussen Antwerp en KRC Genk in de achtste finales van de Croky Cup was een twintigal minuten bezig toen een deel van de lichtinstallatie op de Bosuil uitviel. Scheidsrechter Lothar D'Hondt stuurde de spelers daarop naar binnen. Na een onderbreking van een kwartier kon de partij verdergezet worden.

Genk, waar de 17-jarige Maarten Vandevoordt onder de lat de voorkeur kreeg op de 21-jarige Gaetan Coucke, stond op dat moment 0-1 voor. Joakim Maehle had na 3 minuten voor een vlugge Limburgse voorsprong gezorgd met een gekruist schot. Net voor het halfuur maakte Juklerod gelijk. 1-1 was de ruststand.

In de 72ste minuut trapte Baby loeihard tegen de lat. Mbokani was goed gevolgd en trapte Antwerp op voorsprong. Een own-goal van Hoedt, 8 minuten later, zorgde ervoor dat er verlengingen kwamen. In de laatste minuut van de eerste verlenging bracht Mbokani Antwerp opnieuw op voorsprong, maar Ito hing de bordjes in de toegevoegde tijd weer gelijk. In de tweede verlenging kwam geen van beide teams tot scoren en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Vandevoordt stopte de strafschop van Hoedt, maar aan Genkse zijde trapte Ito hoog over en vervolgens trapte Wouters te zwak op Bolat. Mbokani kon het afmaken... en deed dat ook, al scheelde het niet veel. Zijn penalty verdween via de onderkant van de lat achter de rug van Vandevoordt in doel. Antwerp naar de kwartfinales van de Croky Cup!

Mis deze events niet

Meer