Sport.be

Algemeen

Australië te sterk voor België

21.11.2019 | Erik Duchateau

Belga

België heeft zich in Madrid niet rechtstreeks kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de Davis Cup na een 2-1 nederlaag tegen Australië.

Steve Darcis (ATP 158) mocht woensdagavond de spits afbijten tegen Nick Kyrgios (ATP 30). De 35-jarige Luikenaar moest na 1 uur en 35 minuten tennis met 6-2 en 7-6 (11/9)) de duimen leggen.

In de openingsset ondering Darcis duidelijk de wet van de sterkste tegen een imponerende Kyrgios, die vooral superieur was op de eigen opslag met liefst 22 aces. In de tweede set zette onze landgenoot zijn voet naast de Australiër. Darcis kreeg in de erg spannende tiebreak twee setballen, maar kon die niet benutten. Voor Kyrgios volstond de derde wedstrijdbal om het af te maken.

David Goffin (ATP 11) moest vervolgens de baan op tegen Alex De Minaur (ATP 18), maar dat werd geen succes. Na 1 uur en 38 minuten stond het 6-0 en 7-6 (7/4)) voor de Australiër en kwam België op een onoverbrugbare 2-0 achterstand. Bij 5-6 had Goffin twee setpunten afgedwongen op de opslag van De Minaur, maar hij kon ze niet verzilveren.

In het overbodige dubbelspel gaven de Australiërs John Peers (ATP 26 dubbel) en Jordan Thompson (ATP 160 dubbel) al na één spelletje op tegen Joran Vliegen (ATP 39 dubbel) en Sander Gillé (ATP 47 dubbel). De Australische federatie meldde via Twitter dat Peers een blessure opliep aan de pols.

Australië was na de zeges van Kyrgios en De Minaur al verzekerd van de eindzege in groep D en de kwalificatie voor de kwartfinales.

De Australiërs versloegen dinsdag Colombia al met 3-0 en nemen het in de kwartfinales op tegen Canada. België opende maandag met een 2-1 zege tegen Colombia en eindigt tweede in groep D. Ons land heeft daardoor nog een waterkansje om als één van de twee beste tweedes toch nog in de kwartfinales te raken.

Mis deze events niet

Meer