Sport.be

Algemeen

Oranje naar EK

16.11.2019 | Tom Van Aken

Belga

Oranje speelt 0-0 gelijk op bezoek bij Noord-Ierland en pakt zo een EK-ticket. Voor het eerst sinds het WK 2014 plaatst Nederland zich weer voor een eindtoernooi.

In dezelfde groep won Duitsland met 4-0 van Wit-Rusland. Ook zij zijn zeker van het EK. Duitsland leidt de groep en speelt dinsdag zijn laatste wedstrijd thuis tegen Noord-Ierland. Ook de vice-wereldkampioen, Kroatië, mag naar het EK. Zij wonnen thuis van Slovakije met 3-1 en zijn zelfs zeker van groepswinst. Bij de rust stonden de Kroaten echter 0-1 achter, maar Vlasic, Petokovic en Perisic scoorden elk één keer. Nog in groep E won Wales op het veld van Azerbeidzjan met 0-2.  Door deze overwinning heeft de ploeg van Gareth Bale nog een kans om naar het EK te gaan. Het is zeer spannend in groep E. Nog drie landen maken kans om zich te plaatsen voor het EK. Hongarije staat voorlopig tweede achter Kroatië met 12 punten. Wales staat derde met 11 punten en Slovakije vierde met 10. Volgende week speelt Wales in eigen huis tegen Hongarije. Als dat op een gelijkspel uitdraait, kan Slovakije door te winnen in Azerbeidzjan naar het EK gaan. 

Tenslotte ging in groep G Polen nog winnen op het veld van Israël met 1-2. Zo zijn de Polen ook zeker van groepswinst. Oostenrijk is door winst thuis tegen Noord-Macedonië ook zeker van hun plaats op het EK. De Oostenrijkers hadden het moeilijk met een stug Noord-Macedonië, maar won uiteindelijk met 2-1. Daarnaast won ook Slovenië nog met 1-0 van Litouwen. 

Mis deze events niet

Meer