Sport.be

Algemeen

Brand doet een 'Mathieuke': 'Maar ik ben niet zo'n groot talent'

11.11.2019 | Kersten Steurbaut

Belga

Met een zege in haar allereerste cross van het seizoen realiseerde Lucinda Brand maandag in Niel een 'Mathieuke', al blijft de Nederlandse kampioene er zelf rustig onder. "Volgende week zal er wel wat meer concurrentie zijn."

Winnen in haar eerste wedstrijd van het seizoen, Lucinda Brand had het niet verwacht. "Vorige week moest ik nog enkele trainingen overslaan door een verkoudheid, maar gelukkig was ik net op tijd fit. Dat ik meteen de zege pak, daar heb ik me wel mee verbaasd. Ik was in eerste instantie naar hier gekomen om te genieten en ik heb genoten. Winnen was voor mij iets extra."

Brand genoot op de Jaarmarktcross, maar de Nederlandse kampioene zag ook af. "Het was best wel een zwaar parcours met veel wind op de lange stukken. Zware kost om mee te beginnen, al is cross altijd gewoon zwaar. Je gaat altijd op de limiet en zoekt altijd die hoge hartslag op. Ook daar heb ik mezelf verrast. Ik had verwacht dat ik meer moeite zou hebben om zo diep te gaan."

Voor Brand was de Jaarmarktcross de eerste wedstrijd van het seizoen. Met een zege bij haar debuut doet ze even goed als Mathieu van der Poel twee weken geleden in Ruddervoorde. "Of ik dat net zoals hij kan doortrekken? Dat zou mooi zijn, maar volgende week verwacht ik in Tabor meer concurrentie. Er zijn maar weinig talenten zoals Mathieu. Ik schaam me niet om te zeggen dat ik niet in dat rijtje hoor. Ik heb die andere Nederlandse meiden aan het werk gezien en die rijden toch heel hard. Bovendien ben ik ook nog op zoek naar het echte crossgevoel en kan de conditie zeker nog wat beter."

Mis deze events niet

Meer