Sport.be

Algemeen

Junior Baers wint plots drie keer op een rij

11.11.2019 | Erik Duchateau

Golazo

Junior Arne Baers is aan een mooie reeks bezig. Na Beringen en de Koppenbergcross schreef de Limburger maandag ook de Jaarmarktcross in Niel, de tweede manche van de Rectavit Series, op zijn naam.

De start van Baers in Niel was nochtans niet hoopgevend. De Limburger raakte in de eerste bocht ingesloten en werd meteen op achtervolgen aangewezen. "De start hier in Niel is toch een beetje anders. Door al die bochten had ik me toch een beetje laten verrassen, maar ik heb nooit gepanikeerd. Er was tijd genoeg om nog iets goed te maken. ", reageerde de renner van Callant-Doltcini.

Baers schoof snel naar voren op en toonde zich daar gewoon de sterkste van het pak. Halfweg de wedstrijd had hij de rollen al helemaal omgekeerd. Terwijl de concurrentie op de steile helling aan de dijk voet aan grond moest zetten, reed hij helemaal naar boven. Op de lange rechte stroken bouwde Baers zijn voorsprong nog verder uit.

Voor Baers is het al de derde overwinning op rij na winst in Beringen en op de Koppenberg. Opmerkelijk: de zege op de Limburgse mijnterril was nog maar zijn eerste triomf. "Het begint nu wel een mooi rijtje te worden. De eerste zege is altijd de moeilijkste, daarna valt de druk wat weg en gaat alles veel makkelijker. Hopelijk kan ik de komende weken dit rijtje verder zetten."

Victor Vandeputte en Jelle Harteel vervolledigden in Niel het podium.

Mis deze events niet

Meer