Sport.be

Algemeen

12 op 12 voor Aaron Dockx

11.11.2019 | Kersten Steurbaut

Belga

Aaron Dockx blijft de cross bij de nieuwelingen domineren. De Belgische kampioen bij de nieuwelingen boekte in Niel al zijn twaalfde overwinning van het seizoen en behoudt zo zijn ongeslagen status. Bij de eerstejaars was de overwinning voor Viktor Vandenberghe.

Het zag er lange tijd naar uit dat de Jaarmarktcross in Niel de eerste nederlaag zou opleveren voor Belgisch kampioen Aaron Dockx. De renner uit Rijkevorsel werd in de eerste ronde meteen in het defensief gedwongen door de Nederlander David Haverdings. Halfweg cross keek Dockx tegen een achterstand van zo'n 15 seconden aan.

Haverdings, al goed voor vijf overwinningen in eigen land, was echter te voortvarend van start gegaan en blies zichzelf in de tweede helft van de wedstrijd helemaal op. In de achtergrond schudde Dockx eerst Niels Ceulemans en Kay De Bruyckere af om op en over Haverdings naar de overwinning te rijden.

Voor Dockx is het al de twaalfde overwinning van het seizoen. Waar de Belgische kampioen ook aan de start komt, de streekgenoot van Toon Aerts gaat keer op keer met de bloemen lopen. "Het was best wel spannend vandaag", bekende de renner van IKO-Crelan. "Ik heb even gevreesd mijn ongeslagen status te verliezen, maar toen ik de leider in het vizier kreeg, groeide het zelfvertrouwen. Een versnelling op de strook met wind op kop was voldoende om de zege veilig te stellen. Hopelijk kan ik die ongeslagen status nog een tijdje vasthouden."

VIJFDE ZEGE VOOR VANDENBERGHE

De zege bij de eerstejaars was voor Viktor Vandenberghe. De West-Vlaming maakte er in de tweede manche van de Rectavit Series een onemanshow van. Vandenberghe dook als tweede het veld in, maar nam al snel het commando over. Geen renner die daarna nog zijn buurt kwam.

"Het was vandaag belangrijk om foutloos te rijden en zo mijn voorsprong te controleren", aldus Vandenberghe. "In de zandstrook kon ik bijna doorrijden tot het einde, maar door te lopen kon ik energie sparen. Al lopend ging het bijna even snel. De teller staat dit seizoen zo al op vijf stuks. Mijn volgende doel? Goed zijn op het BK in Antwerpen."

Mis deze events niet

Meer