Sport.be

Algemeen

Sweeck: 'Mathieu is Mathieu'

03.11.2019 | Marnick Claes

Belga

Er stond weer geen maat op Mathieu Van der Poel in de Superprestige van Ruddervoorde. Laurens Sweeck was de grootste belager van de Nederlander. "Tegen een jongen die 28 crossen in de Superprestige heeft gewonnen, is het moeilijk", verklaarde de 25-jarige Vlaams-Brabander.

Vrijdag gaf Laurens Sweeck nog op in de Koppenbergcross, maar in Ruddervoorde had hij betere benen. "Ik was er echt slecht en ben blij dat ik het weekend toch met een goed gevoel kan afsluiten. Ik kan zeker leven met deze tweede plaats. Natuurlijk doen we ons best, maar Mathieu is Mathieu. Ik heb geprobeerd om het hem lastig te maken, maar op een gegeven moment moest ik terugschakelen en kon hij net een tand bij schakelen. Ik hield het gat redelijk klein, maar hij is technisch zo goed, dan is het heel moeilijk om ergens nog terug te komen", zegt Sweeck. 

Ook Toon Aerts vond het een zware cross. "Het was een lastige cross. Het is nu al een paar weken dat mijn start niet goed is, daar moet ik aan werken. In het begin zaten we ook nog met veel renners samen en had ik niet genoeg punch om weg te rijden. Uiteindelijk volstaat op zo'n technische omloop één goede ronde om een kloof te slaan en zo is het ook gegaan met Mathieu en Laurens. Zij staken er wat bovenuit, al kwam ik soms wel terug op Laurens, maar in het zand maakte hij telkens weer het verschil. Met een derde plaats ben ik vrij tevreden. De verwachtingen waren hooggespannen en ik won niet zo vaak. Dat zorgde wel voor wat twijfel. Het waren niet mijn gemakkelijkste weken. Door de komst van Mathieu is er voor mij minder druk en dat helpt wel", besluit de Belgische kampioen. 

Mis deze events niet

Meer