Sport.be

Algemeen

Waasland-Beveren blijft puntenloos achter na goede prestatie

02.11.2019 | Ward Bollen

Belga

Op de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League heeft Waasland-Beveren een pijnlijke nederlaag geleden tegen Zulte Waregem. In de toegevoegde tijd scoorde Essevee de winnende treffer.

Het eerste wapenfeit van de match was de blessure van Kobayashi rond het kwartier, waardoor de thuisploeg meteen een belangrijke pion zag uitvallen. Waasland-Beveren was in die beginfase de betere ploeg zonder echt gevaarlijk te zijn. Aan de overkant kwam Jackers uit voor Larin gevaarlijk kon worden. Dierickx stond vrij aan de rechterkant, maar besloot op Bossut. Bjordal kreeg vrije doorgang richting doel, hij werd echter simpel van de bal gelopen door Vukotic. Jackers pareerde een schot van Larin in de voeten van Bjordal en die was deze keer wel succesvol en trapte van dichtbij tegen de netten. Op slag van rust belandde een hoekschop van de Waaslanders via een bezoeker nog tegen de paal.

In het begin van de tweede helft kreeg Dierickx een vrije kopkans, maar hij besloot onbegrijpelijk naast. Nog eens Dierickx, Koita en Emmers zorgden voor halve kansen. Op de tegenstoot werd Larin weggestuurd, hij tikte de bal iets te ver voor zich uit en via de kluts werd het een doeltrap. Tien minuten voor tijd pegelde Koita van ruim buiten de zestien, voordien op de korrel genomen door de thuisfans, met een verschroeiend schot onder de lat raak. Bossut zat erbij, maar kon niets doen: 1-1. De thuisploeg drong aan en Emmers verlengde een voorzet van Wiegel aan de tweede paal naast. Badibanga probeerde Dierickx vrij voor doel te zetten, maar Bossut kwam uitstekend op de bal gedoken. Een voorzet van Badibanga week af op De fauw en leek in doel te gaan, opnieuw pakte Bossut uit met een geweldige reflex.

De winning-goal viel uiteindelijk aan de overkant: na een vrijschop kopte De fauw in de voeten van Larin en die trapte laag in de linkerhoek voorbij de doelman.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De slimme kopbal van De fauw richting Larin die zo van dichtbij kon binnenduwen.
de MAN
van de match
Bossut. Uitstekende partij en bezorgde zijn team drie belangrijke punten.
onze MENING
over de match
Waasland-Beveren verdiende veel meer op basis van hun prestatie, maar in de toegevoegde tijd kregen ze het deksel op de neus.

Mis deze events niet

Meer