Sport.be

Algemeen

Genk wint met het kleinste verschil van de rode lantaarn

26.10.2019 | Tim Moldenaers

Belga

KRC Genk heeft met 1-0 gewonnen van Cercle Brugge. Kapitein Dewaest zorgde al na acht minuten voor het enige doelpunt. Het doelgevaar nadien was erg pover.

KRC Genk ontving op de twaalfde speeldag van de Jupiler Pro League rode lantaarn Cercle Brugge. De thuisploeg begon sterk aan de partij en trok onmiddellijk naar voren. Onuachu kon een voorzet van Ndongala richting doel koppen, maar Hubert kwam goed tussen. Het bleek uiteindelijk uitstel van executie te zijn.

Want slechts enkele minuten later kreeg een vrijstaande Dewaest het leer in het strafschopgebied van de bezoekers. De kapitein, die was blijven hangen na een hoekschop, kapte zich prima vrij en schoot de bal tegen de netten. Cercle Brugge was meteen aangeslagen en het tempo verdween wat uit de wedstrijd.

Het was een dik half uur wachten tot de volgende kans toen Onuachu een vrije trap van Wouter prima richting doel kopte. Hubert pakte echter uit met een fantastische redding en voorkwam zo de dubbele achterstand voor zijn ploeg. Ook in het slot van de eerste helft moest de Brugse doelman nog enkele keren tussenkomen, zo bleef het 1-0 bij de rust.

Na de pauze pakte Cercle Brugge wel de wedstrijd iets meer in handen. Hazard kreeg meteen een grote kans, maar zijn poging ging hoog over het doel van Coucke. Daarna was het opnieuw lang wachten op nieuw doelgevaar. Uiteindelijk kwam Gory nog het dichtst bij de gelijkmaker in het absolute slot, maar Coucke hield zijn netten schoon.

De Limburgers pakken zo drie belangrijke punten met het oog op een ticket voor play-off 1, zonder dat het daarvoor veel energie moest verspelen. Cercle Brugge blijft op de laatste plek kamperen en heeft dringend nood aan punten.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Na 8 minuten trapt kapitein Dewaest zijn ploeg op voorsprong. Het blijkt uiteindelijk ook het winnende doelpunt te zijn.
de MAN
van de match
Ondanks de nederlaag toonde Hubert zich in doel van Cercle Brugge. Bij Genk was er niet meteen een uitblinker.
onze MENING
over de match
KRC Genk heeft geen krachten verspild tegen rode lantaarn Cercle Brugge, daardoor bleef het wel lang spannend.

Mis deze events niet

Meer