Sport.be

Algemeen

Charleroi sluipt de top zes binnen na zuinige winst

26.10.2019 | Mathias Vranckx

Belga

Karim Belhocine mag trots zijn. Charleroi was vandaag een stuk sterker dan Moeskroen. Al konden de Zebra's niet al te veel afstand nemen van Les Hurlus. Dit onder meer dankzij een paar afgekeurde doelpunten.

Van een Waalse derby kon er tussen Sporting Charleroi en Royal Excel Moeskroen niet echt sprake zijn vanwege de 120 kilometer afstand tussen beide ploegen. Maar dat de Waalse eer des te meer op het spel stond, dat was wel een feit. Het wedstrijdbegin werd gesierd door bedrijvige Zebra's. Morioka vond na nog een drie minuten de vrijstaande Gholizadeh voor doel, maar de Iraniër gaf de Moeskroen-verdediging teveel tijd om terug te keren. Zijn Japanse ploeggenoot stond eerder overigens ook buitenspel.


Een top zes-positie stond op het spel, maar dat viel bij de bezoekers niet echt te merken. De mannen van Bernd Hollerbach kropen in het eerste kwartier veel te ver achteruit waardoor Rezaei na een kwartier de paal trof. Deze keer werd Morioka wel door de buitenspelval geloodst en Kaveh Reazei deed eigenlijk alles goed. In één tijd met de binnenkant van de voet besluiten, maar de spits kende met het doelhout de nodige pech. Zwart en wit bleef proberen. Een dik kwartier later was het weer Rezaei die alleen op Butez afkwam, maar deze maal was het schot van de diepste man veel te preuts. 

Al was het toch chapeau voor de thuisploeg dat ze een goed voetballende ploeg als Moeskroen compleet neutraliseerden. In de eerste helft kwamen Boya, Garcia en co niet aan het doel van Nicolas Penneteau. In de tweede periode was dat wel anders, maar slechts in beperkte mate anders. Invaller Omoigui bracht wat leven in de Moeskroense aanval, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. Net voor de entree van de nieuwe spits van Les Hurlus kreeg Charleroi de bal toch eindelijk tegen de touwen. Diandy zag de zee opengaan en lanceerde Ali Gholizadeh. 

De flankspeler wachtte het goeie moment af, liet Butez een hoek kiezen en legde de bal dan kieskeurig weg. Christophe Diandy werd al vlug doodgeknuffeld. Ook na de openingstreffer bleef het team van Belhocine goed bij de pinken. Dat deden ze tot in minuut 77. Centrale verdediger Wimmer mocht na een corner aan de tweede paal zomaar proberen binnenleggen. Beheerst lepelde de Oostenrijker de bal over alles en iedereen, maar dat was buiten Marco Ilaimaharitra gerekend. Die keerde de bal met het hoofd van de doellijn. 

Niet veel later deed Morioka aan de overkant de match op slot met een eenvoudige 2-0, maar Gholizadeh torpedeerde Butez net voor de Japanner binnenduwde. Live leek het een fair duel, maar uit de herhaling bleek dat het sluitstuk van Moeskroen net wat eerder op de bal was. Voor de bezoekers uit Henegouwen bleef het ook bij dat ene hoogtepunt komende van de voet van Kevin Wimmer. Dit was niet het creatieve Moeskroen van de voorbije weken. Al mag Charleroi daar serieus wat pluimen voor op hun eigen hoed steken, want het overpowerde hun provinciegenoten gedurende de volle 90 minuten. MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Eigenlijk zijn het er drie. Drie afgekeurde doelpunten van respectievelijk Rezaei, Morioka en Nicholson. 
de MAN
van de match
Ali Gholizadeh. De Iraniër tekende aan voor het enige, geldige doelpunt van de avond. 
onze MENING
over de match
Puike en oververdiende overwinning voor Charleroi. Moeskroen kon maar één keer echt gevaarlijk zijn via Wimmer. Ilaimaharitra haalde de bal van de lijn. 

Mis deze events niet

Meer