Sport.be

Algemeen

Goal van Vanaken volstaat voor de leider

18.10.2019 | Bart Peeters

Belga

Club Brugge heeft Moeskroen de eerste thuisnederlaag van het seizoen aangesmeerd. Blauw-zwart speelde op reserve maar een doelpunt van Vanaken net voor rust volstond.

Moeskroen tegen Club Brugge kondigde zich aan als een erg interessant duel. De Henegouwers hadden thuis bijna een jaar niet meer verloren, terwijl Club Brugge het seizoen startte met een 12 op 12 buitenshuis. Bovendien gaf Philippe Clement voor de match aan dat het een wedstrijd was tussen de twee fysiek sterkste ploegen in ons land.

En we kregen dan ook stevig voetbal te zien waarin de thuisploeg zich de evenknie toonde van de leider. Meer zelfs. Moeskroen dreigde aanvankelijk het meest. Een gevaarlijke voorzet van Pietrzak  werd net op tijd ontzet en Garcia mikte een meter of twee naast. Aan de overkant knalde Vormer nog net iets verder naast het doel van Butez.

De beste kans van de eerste helft was voor Garcia. Bij een ingestudeerde vrije trap kon de huurling van Manchester City uithalen vanaf een meter of tien. Zijn schot strandde op de rug van Vanaken.

Club leek van slag maar herpakte zich uit het niets. Butez redde eerste nog knap op een knal van Diatta maar toen die laatste Vanaken vrij vond voor doel stond het toch 0-1. De volley van Vanaken was knap maar bij Moeskroen waren ze wel niet blij omdat Boya was blijven liggen na een duel met Dennis.

Na de rust gebeurde er lange tijd weinig. De thuisploeg probeerde terug te vechten maar miste voorin een echt goede spits om Club pijn te doen. Allagui zat stevig in de achterzak van Deli. Blauw-zwart leek dan weer tevreden met de kleine bonus en ging niet op zoek naar de 0-2.

Pas bij de invalbeurt van Tau kregen we weer wat te zien. De Zuid-Afrikaan bood Dennis een doelpunt aan, maar die faalde oog in oog met Butez. Even later schoot Tau zelf voorlangs. Ook Diatta kon nog eens trappen, maar mikte recht op Butez. Vormer kreeg de beste kans op 0-2. De Nederlander kreeg een voorzet van Diatta niet voorbij Butez.

Aan de overkant kwam er die ene onvermijdelijke kans. Osabutey mocht helemaal vrij van dichtbij koppen, maar mikte recht op Mignolet. Dé kans op een punt voor Moeskroen, maar de gelijkmaker kwam er dus niet. Zo behoudt Club het maximum op verplaatsing, terwijl de thuisploeg voor het eerst sinds lang in eigen huis verloor.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De goal van Vanaken uiteraard. Bij Moeskroen schreeuwden ze om een fout op Boya. Die was er niet. Het feit dat Vanaken profiteerde van de afwezigheid van de verdedigende middenvelder maakt het wel echte pijnlijk voor de Henegouwers.
de MAN
van de match
Erg lastig. We gaan voor Mata die eerst Garcia en nadien Olinga bijna volledig uit de match hield.
onze MENING
over de match
Club Brugge leek niet voluit te gaan en al met het hoofd bij de partij tegen PSG te zitten. Maar zelfs aan 80% is blauw-zwart te sterk voor een middenmoter.

Mis deze events niet

Meer