Sport.be

Algemeen

Goffin kan maar vier games winnen in Antwerpen

18.10.2019 | Erik Duchateau

Belga

De European Open, het ATP-tornooi in de Antwerpse Loto Arena, is op een ontgoocheling uitgedraaid voor David Goffin (ATP 14). Hij verloor donderdagavond in de achtste finales kansloos met 6-3 en 6-1 van de Fransman Ugo Humbert (ATP 70).

"Het lukte me gewoon niet om in de wedstrijd te komen", reageerde Goffin. "Er zijn zo van die dagen dat het niet loopt. Humbert tenniste heel sterk, hij neutraliseerde mijn sterke punten en gaf me geen tijd om mijn spel te ontwikkelen. Hij speelde met veel risico en dat draaide altijd in zijn voordeel uit. Allicht was het zijn beste match uit zijn loopbaan tot dusver. Voor mij zit er nu niets anders op dan mijn hoofd te rechten en me te focussen op het einde van het seizoen."

Het talrijk opgekomen Belgische publiek in de Lotto Arena droomde luidop van een eindzege van Goffin in eigen land. Zorgde dat voor extra spanning bij de Luikenaar? "Daar was ik niet echt mee bezig. Ik voelde niet noodzakelijk meer druk omdat het een tornooi in België is. Natuurlijk had ik willen winnen, maar vandaag zat het er niet in. Ik kreeg het goede gevoel niet te pakken."

Mis deze events niet

Meer