Sport.be

Algemeen

Onuachu zorgt voor Genkse zege in Mazzu-time

06.10.2019 | Ruben Philippe

Belga

KRC Genk heeft voor de eerste keer kunnen genieten van 'Mazzu-time'. De landskampioen leek op weg naar een 1-1 gelijkspel tegen Moeskroen, maar in minuut 97 kopte Onuachu de thuisploeg alsnog naar de zege.

Na een uitgebreide studieronde zette Maehle een doelman voor het eerst aan het werk, maar zijn schot vormde geen problemen voor Butez. Ook aan de overkant had Coucke weinig moeite met een afstandspoging van Olinga.

Nadien bleef het lange tijd wachten op doelkansen. Het tempo van beide ploegen lag te laag om veel gevaar te kunnen stichten. In het slot van de eerste helft zorgde Garcia nog tweemaal voor gevaar, maar hij kon net als Bongonda de weg naar de netten niet vinden.

Na de pauze viel er wel al snel een doelpunt. Een doorgekopte hoekschop belandde tot bij Osabutey, die van dichtbij nipt over de doellijn kopte. Een mokerslag voor Genk, dat nadien het balbezit opeiste, maar weinig met de bal kon aanvangen.

Een kwartier voor tijd deed Onuachu de Genkse hoop weer opleven. De invaller duwde een voorzet van dichtbij voorbij Butez: 1-1. Vlak voor het einde van de wedstrijd leek Samatta de winnende treffer te scoren. De Tanzaniaan stond echter een halve centimeter buitenspel volgens de videoref.

De echte apotheose moest echter nog volgen. In minuut 97 verloste Onuachu de Limburgers alsnog. De boomlange spits werkte de bal voor de neus van Butez in doel: 2-1 en feest in Genk.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het winnende doelpunten van Onuachu diep in blessuretijd. Genk leek op een gelijkspel te zullen stranden, maar in minuut 97 (!) besliste Onuachu daar anders over.
de MAN
van de match
Onuachu. De spits van Genk viel een half uur voor het einde in. Hij scoorde de gelijkmaker, gaf bijna een assist voor Samatta en zorgde uiteraard voor de Genkse winst met zijn tweede goal van de avond.
onze MENING
over de match
De wedstrijd zal geen schoonheidsprijs winnen, want daarvoor lag het tempo te laag. Genk zal alvast een mentale boost krijgen na de late goal van Onuachu.

Mis deze events niet

Meer