Sport.be

Algemeen

Geen winnaar in het rood-witte duel

06.10.2019 | Mathias Vranckx

Belga

Royal Antwerp FC en Standard de Liège houden het na een avondje Bosuil op 2-2. Zoals verwacht zagen we met momenten meer een American Football-match, maar toch viel er hier en daar nog wat mooi voetbal te bewonderen. Lees hieronder het relaas van een incidentrijke Antwerp - Standard!

Steven Defour, Kevin Mirallas, Dieumerci Mbokani, Dino Arslanagic. Stuk voor stuk hebben de huidige Antwerp-spelers een verleden bij de Rouches. Zelfs het verlengstuk op de bank genaamd Laszlo Bölöni kent Standard Luik en Michel Preud'homme door en door. Elkaar verrassen werd de uitdaging van de avond. Al kwamen beide ploegen met de verwachte 22 namen aan de aftrap. De eerste naam die van zich liet horen was Dieumerci Mbokani. Vanuit een onmogelijke hoek schoot de huidige topschutter van de Jupiler Pro League via een volley richting Bodart, maar zijn poging verontrustte Bodart niet. 


Het tweede noemenswaardige feit vernoemen we eigenlijk liever niet. Balkunstenaar Mehdi Carcela liet zich van zijn slechtste kant zien wanneer Aurelio Buta een bal afschermde. De rechtsachter van Antwerp liet de bal over de achterlijn rollen en Carcela kon dat niet appreciëren. Met een fikse trap tegen de kuit gaf de Standard-speler het slechte voorbeeld. Scheidsrechter Erik Lambrechts luisterde even naar de VAR, maar liet al snel verder spelen. Eerste dwaling. En ja hoor, de boot was vertrokken.

Nog voor we aan minuut 25 waren zat het spel al op de wagen met het ene opstootje na het andere. De eerste ruzie kwam er nota bene nog tussen twee spelers van hetzelfde team. Het stamnummer 1 dwong een strafschop af via Refaelov na een fout van Cimirot, maar nu was de vraag: wie gaat de penalty voor zijn rekening nemen? Zowel Mbokani als Refaelov voelden zich geroepen. Twee trotse keikoppen weigerden van de strafschopstip te wijken. Defour nam dan maar de rol van bemiddelaar op zich en trok Mbokani met zich mee. De Israeliër liet zich niet van de wijs brengen en klopte Bodart. 1-0 voor Antwerp. Vieren kwam er bij beide protagonisten niet aan te pas. Geen reclame voor het voetbal.

De 22 veldspelers zetten het "spektakel" wel verder. Wie anders dan Didier Lamkel Ze naaide de tegenstander op. Al vlug stonden heel wat kemphanen neus tegen neus te bekvechten. Het resulteerde in een gele kaart voor Lamkel Ze, Vanheusen en Antwerp-trainer Bölöni. Voorts leek het wel of Erik Lamrechts zijn kaarten vergeten was. Want het was niets anders dan strijd, strijd en nog eens strijd. Net op het randje en soms er ook ietsje over. Juklerod maaide Fai onderuit, Amallah torpedeerde Lamkel Ze en Laifis hield geen rekening met Refaelov. 

Wat betreft het voetbal lieten de bezoekers in periode 1 nog één mogelijkheid noteren. Maxime Lestienne sloop weg uit de rug van Juklerod. Bastien zag dat, maar met binnenkant voet faalde Lestienne compleet. De flankaanvaller viseerde de winkelhaak, maar die was in de verste verte niet te bekennen. 

Na de vijftien minuten durende break focusten de hoofdrolspelers zich eindelijk op hetgeen ze moesten doen, voetballen. Al vrij snel na het fluitsignaal van Lambrechts hees Dieumerci Mbokani zich nog wat steviger in zijn Gouden Stier-shirt met zijn achtste van het seizoen. Na een blunder van Collins Fai mocht de Congolees een streepje bij schrijven. De Kameroener kopte te slap terug op Bodart en Mbokani zat er met zijn kattenpoot tussen. Standard KO? Toch niet hoor, zag je Renaud Emond denken. Amper drie minuten na de 2-0 van Mbokani knikte de roodharige aanvaller via de lat de aansluitingstreffer tegen de netten. 

Met nog ruim een kwartier op de klok kon de wedstrijd nog alle kanten uit. Maar de schrik om te verliezen sloop er bij beide teams naarmate het einde naderde meer en meer in. Bölöni bracht nog Anderlecht-beul Miyoshi, maar ook dat en de kopbal van Mbokani na een corner mochten niet baten. De rood-witten hielden het zo op 2-2 op de Bosuil. Nek aan nek denderen ze voort richting speeldag elf. Maar eerst de interlandbreak! 
MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Bij de strafschop voor Antwerp melden twee kemphanen genaamd Mbokani en Refaelov zich aan. Beiden willen absoluut de strafschop nemen. Refaelov wint uiteindelijk het pleit, wat leed tot een ontevreden Mbokani. Dit zal uitgepraat moeten worden. 
de MAN
van de match
Renaud Emond. Met twee treffers had hij een massief aandeel in het behaalde punt voor Standard. 
onze MENING
over de match
Antwerp en Standard waren elkaar waard. De Luikenaars eisten het balbezit op en hadden iets meer kansen, maar Antwerp toonde zich efficiënter. Een vrij billijk gelijkspel dus. 

Mis deze events niet

Meer