Sport.be

Algemeen

Vanthourenhout wint Ethias Cross in Meulenbeke ondanks mooie remonte van Iserbyt

05.10.2019 | Marnick Claes

Belga

Michael Vanthourenhout heeft de Ethias Cross van Meulenbeke gewonnen. Zijn ploegmaat Eli Iserbyt werd, ondanks een valpartij in de tweede ronde, tweede. Toon Aerts maakt het podium compleet.

In de eerste ronde was het even aftasten voor alle renners tijdens de Berencross in Meulenbeke. Eli Iserbyt gooide het tempo omhoog en ging in de aanval. Dat duurde niet lang, want in de eerste ronde ging hij meteen tegen de grond toen hij over de balkjes wou springen. Daarna ontstond er een kopgroep van zes man met Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Daan Soete, Quinten Hermans, Corné Van Kessel en Jim Aernouts. In de achtergrond begon Iserbyt aan zijn lange inhaalwedstrijd.

Vanthourenhout had niet veel zin om in een groep te rijden en versnelde tijdens de passage in de zandbak. "Ik had meteen het gevoel dat als je versnelt in de zandbak, dat je meteen een kleine voorsprong hebt", zegt Vanthourenhout. Net na de ontsnapping van Vanthourenhout kwam Iserbyt al weer aansluiten bij de achtervolgende groep. Het duurde daarna ook niet lang tot Iserbyt samen met Aerts op zoek gingen naar Vanthourenhout. 

Twee ronden voor het einde zag Iserbyt opnieuw zijn kans. Aerts had tot dan al het achtervolgende werk opgeknapt en had geen antwoord op de versnelling van Iserbyt. Aerts geraakt niet meer aan het wiel van Iserbyt en werd derde. Bij het ingaan van de laatste ronde had Iserbyt de achterstand op Vanthourenhout gehalveerd, maar hij kreeg zijn teamgenoot niet meer te pakken. Zo wint Michael Vanthourenhout de Ethias Cross in Meulenbeke. "Ik ben zeer tevreden met deze overwinning. Ik moet er nu van profiteren aangezien Wout van Aert en Mathieu van der Poel nog niet in het veld zijn teruggekeerd", besloot Vanthourenhout. 

Mis deze events niet

Meer