Sport.be

Algemeen

Zulte Waregem trakteert Cercle op een stevige pandoering

05.10.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Zulte Waregem heeft een bijzondere stevige overwinning geboekt tegen rode lantaarn Cercle Brugge. Het werd maar liefst 6-0 in het Regenboogstadion.

Zulte Waregem begon met heel wat aanvallende intenties aan de wedstrijd en die intenties werden al snel beloond. Al was het toch Cercle Brugge dat eerst op voorsprong kwam via Saadi in minuut 12. Helaas voor groen-zwart greep de VAR terecht in wegens buitenspel. Een minuut later was de thuisploeg aan het feest na een knappe kopbal van Cyle Larin op een al even knappe voorzet van Davy De fauw. Amper tien minuten later miste Taravel zijn interceptie op de doorgebroken Larin. De Canadees bereikte via doelman Badiashile de vrijstaande Bruno die simpel kon scoren tegen zijn ex-ploeg.

Alles onder controle voor Zulte Waregem zou je denken, maar plots begon Cercle beter en beter te voetballen. Groen-zwart kreeg via onder meer Saadi en Gory heel wat kansen. Doelman Bossut en verdediger Pletinckx hielden echter de nul op het bord in de eerste helft.

De tweede helft begon meteen met stevige kansen voor Bjordal bij de thuisploeg en Saadi en Gory voor de bezoekers uit Brugge. Het was Cercle dat het meeste drang naar voor had, maar zoals zo vaker in deze competitie blijft scoren een probleem voor Cercle.

Met nog 20 minuten te gaan nam opnieuw Bruno alle twijfel weg met een hard schot voorbij Badiashile. De assist was opnieuw van Larin. Twee minuten later was de rampavond voor Cercle helemaal compleet na een own goal van Taravel op een strakke voorzet van invaller Zarandia.

In de absolute slotfase moest Cercle helemaal de kelk tot de bodem ledigen. Een lange bal van doelman Bossut botste voorbij zijn collega aan de overkant en Berahino kon optimaal profiteren. In de allerlaatste minuut krulde uitblinker Larin de bal enig mooi voor Badiashile: 6-0!

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 3-0 van Gianni Bruno tegen zijn ex-ploeg was er te veel aan voor Cercle. De hoop verdween en Zulte Waregem kon echt aan de doelpuntenkermis beginnen.
de MAN
van de match
Deze eer gaat naar Cyle Larin. De Canadese spits scoorde twemaal én gaf bovendien ook een 2 assists aan Bruno. Knappe partij van Larin.
onze MENING
over de match
Een terechte zege voor Zulte Waregem, maar met een overdreven score. Tot minuut 70 voetbalde Cercle goed mee en had het moeten scoren. Maar zonder doelpunten kan je natuurlijk geen punten pakken.

Mis deze events niet

Meer