Sport.be

Algemeen

Eerste driepunter van seizoen voor Waasland-Beveren

05.10.2019 | Michaël Michiels

Belga

Waasland-Beveren heeft voor het eerst dit seizoen gewonnen. Op de Freethiel werd een slap en onmondig KV Oostende met 3-1 verslagen. Dat gebeurde bij momenten met aantrekkelijk en aanvallend voetbal.

Waasland-Beveren maakt meteen een sterke indruk. Xian Emmers vuurt nog binnen de minuut een schot, maar zijn poging vliegt over. Amper twee minuten later mist Badibanga dé kans op 1-0, na goed afleggen van Dierckx. Dutoit voorkomt erger met een goede redding.

Op het kwartier counter KVO snel na een hoekschop voor de thuisploeg. Bataille stuurt D'Haese diep. Hij vindt een vrijstaande Sakala in twee tijden. De kustploeg komt zo op voorsprong, al is dat tegen de gang van het spel.

Op het halfuur kantelt de wedstrijd. Milovic moet de strijd staken en wordt vervangen door Capon. Niet veel later slikt KVO de gelijkmaker. Na een korte corner brengt Badibanga de bal voor doel en vindt Dierkcx aan de tweede paal. Via het scheenbeen van Vandendriessche belandt de bal achter Dutoit in doel. Amper drie minuten later buigt Waasland-Beveren de stand helemaal om. Rechtsachter Andreas Wiegel komt aan de bal, kapt Wout Faes uit en ramt de bal staalhard in de korte hoek. 2-1 voor de thuisploeg, wat ook een terechte ruststand is.

Na de rust blijft Waasland-Beveren de sterkste ploeg. Vooral de inbreng van Kobayashi zorgt voor problemen bij KVO. Onder aanvoering van de Japanner breidt de thuisploeg de voorsprong uit. Vlak voor het uur redden Dutoit en Capon nog de meubelen voor KVO, maar in de daaropvolgende hoekschop - goed aangesneden door Kobayashi - kopt Aleksandar Vukotic de 3-1 dik verdiend voorbij Dutoit.

De reactie van de kustploeg volgt snel, maar Jackers houdt een vrijstaande Guri - ingevallen voor de onzichtbare Sylla - van een doelpunt. Oostende slaagt er niet in om niveau op te krikken. Waasland-Beveren houdt gemakkelijk stand en pakt zo zijn eerste driepunter van het seizoen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Op het halfuur moet Milovic naar de kant. KVO slikt nadien twee snelle doelpunten.
de MAN
van de match
Tuur Dierckx. De flankspeler was een gesel voor Skulason in de eerste helft.
onze MENING
over de match
Een verdiende overwinning voor Waasland-Beveren dat bij momenten aantrekkelijk voetbal op de mat bracht. 

Mis deze events niet

Meer