Sport.be

Algemeen

Malinwa wint met tien in Eupen

05.10.2019 | Bart Peeters

Belga

KV Mechelen heeft de drie punten gepakt op het veld van Eupen. Malinwa viel met de rust in zicht met tien na een rode kaart voor Swinkels, maar wist dankzij goals van Vanlerberghe en Togui de match toch nog naar zich toe te trekken.

KV Mechelen trok een week na de bolwassing tegen Club Brugge naar Eupen. De ploeg uit de Oostkantons hadden dan weer hun eerste zege van het seizoen geboekt op bezoek bij die andere vereniging uit Brugge, Cercle.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de partij. Pas halverwege de eerste helft waren het de bezoekers die enkele (halve) kansen afdwongen. Vooral Storm was bedrijvig, maar zijn schoten waren ofwel niet gekadreerd ofwel niet hard genoeg om De Wolf te bedreigen.

Zo was de eerste helft lange tijd een nogal saaie bedoening, maar dat veranderde in het slot helemaal. Eerste moest Swinkels gaan douchen na streng rood voor een ingreep op Milicevic. Toch trokken de bezoekers naar de kleedkamers. Vanlerberghe zag een schot via Gnaka in doel verdwijnen.

Na de pauze startten de bezoekers uitstekend. Tainmont trapte in het zijnet, Storm vond de paal op zijn weg en nog eens Tainmont zag De Wolf de rebound onder de lat weghalen.

Eupen nam de match dan toch meer in meer in handen. Bautista stuitte op Thoelen, Toyokawa had te veel tijd nodig en Koch kopte net naast. Ook een schot van Milicevic werd door Thoelen gekeerd. Net wanneer de bezoekers kopje onder leken te gaan sloegen ze een tweede keer toe. Invaller Togui duwde een harde voorzet van Van Cleemput binnen. De VAR bekeek de fase maar vond geen sluitend bewijs voor buitenspel.

De 2-0 was meteen zowat het einde van de partij. Voor Malinwa was het goed zo en de thuisploeg slaagde er maar niet in om echt gevaarlijk te worden. De bezoekers herstellen zich zo goed van de forfaitnederlaag tegen Club Brugge, voor Eupen komt er geen vervolg op hun eerste overwinning.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 0-1 van Vanlerberghe. Malinwa kreeg een tik door de rode kaar van Swinkels maar dankzij het afgeweken schot van de middenvelder trokken de bezoekers toch met een goed gevoel de rust in.
de MAN
van de match
We kiezen voor Peyre. De centrale verdediger moest het meer dan een helft zonder zijn maatje Swinkels doen maar gaf samen met de rest van zijn verdediging amper iets weg.
onze MENING
over de match
Eupen kreeg ene geschenkje met de rode kaart van Swinkels, maar nam het niet aan. De thuisploeg lijkt toch kwaliteit te mankeren om zelfs tegen tien man veel kansen te versieren. Dat wordt een probleem.

Mis deze events niet

Meer