Sport.be

Algemeen

Antwerp onderneemt actie tegen supporters die voorwerpen op veld gooien

04.10.2019 | Erik Duchateau

Belga

Antwerp aanvaardt niet langer dat supporters tijdens wedstrijden voorwerpen, voornamelijk drankbekers, op het veld gooien. De club gaat de daders identificeren en bestraffen en kondigt tegelijk maatregelen aan. Zo zal er zondag in de thuismatch tegen Standard geen drank worden toegelaten in Tribune 1.

"Door het gooien met voorwerpen, hoofdzakelijk bekers, door enkele individuen heeft de club de voorbije seizoenen herhaaldelijk sancties gekregen. De Europa League-wedstrijd tegen AZ was op dat vlak een absoluut dieptepunt en een dreun voor het imago van onze club. De club is verplicht om maatregelen te nemen, het gooien van bekers draagt op geen enkele manier bij tot de fantastische sfeer die er door onze fans gecreëerd wordt. Integendeel!", luidt het vrijdag in een communiqué.

"De club is actief op zoek gegaan om die mensen, die het voor alle andere supporters verpesten, te identificeren. Dankzij een constructieve samenwerking met de voetbalcel Binnenlandse Zaken zijn er reeds verschillende procedures tot burgerlijke uitsluiting opgestart."

"Bijkomend zal tijdens de thuiswedstrijd tegen Standard van aanstaande zondag geen drank toegelaten worden op Tribune 1", vervolgt de Great Old. "Deze maatregel geldt enkel voor de hoofdtribune (Tribune 1), omdat het helaas duidelijk is geworden dat dergelijke incidenten hoofdzakelijk daar plaatsvinden, en geldt voorlopig enkel voor een wedstrijd."

"De club voert hiermee enerzijds consequent haar veiligheidsbeleid verder uit, anderzijds roepen we alle supporters op om te doen waar ze goed in zijn: zorg voor die unieke vocale sfeer op de Bosuil en steun onze Reds", besluit het persbericht.

Mis deze events niet

Meer