Sport.be

Algemeen

Anderlecht ontslaat Arnesen en haalt Vercauteren

03.10.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

RSC Anderlecht heeft zijn technisch directeur Frank Arnesen (63) ontslagen. Tegelijk keert Frank Vercauteren terug naar het Lotto Park als hoofdtrainer. Hij tekent een contract van 2,5 jaar.

Arnesen was pas sinds het begin van het jaar in functie. De aanstelling van de Deen kaderde in de vernieuwingsoperatie die onder speler-manager Vincent Kompany werd ingezet. Met het uitblijven van de resultaten groeide ook de kritiek op Arnesen. Door de komst van Vercauteren krijgt Kompany een ervaren coach aan zijn zijde. "Laat het duidelijk zijn dat Vincent Kompany als speler-manager de playstyle en voetbalvisie van RSC Anderlecht blijft belichamen. Met Franky Vercauteren krijgt hij nu een ervaren coach die als T1 vanzelfsprekend de volledige verantwoordelijkheid op wedstrijddagen zal dragen, en ook een klankbord zal zijn voor de vele uitdagingen van zijn vernieuwend project", verduidelijkt sportief directeur Michael Verschueren.

Met 6 op 27 beleeft Anderlecht een historisch zwakke competitiestart. De club rekent nu op Frank Vercauteren om de weg naar boven in te zetten. De nieuwe hoofdtrainer zal zijn schouders zetten op het nieuwe project bij Anderlecht. "Frank is iemand die met de jeugd wil en kan werken, dat heeft hij in het verleden meermaals bewezen. Bovendien staat hij ook voor attractief en offensief voetbal. In de gesprekken is duidelijk gebleken dat hij de visie, die Kompany binnen deze club opnieuw heeft geïnstalleerd, volledig wil onderschrijven en verder wil helpen ontwikkelen", legt Verschueren uit. 

Door de komst van Vercauteren moet Simon Davies zijn positie afstaan. De Welshman zal nu veldtrainer worden. "Simon heeft zich van bij het begin enorm hard ingezet om zijn rol als T1 binnen deze structuur volwaardig op te nemen. We kunnen hem weinig verwijten, maar we moeten durven bijsturen, waar dat nodig is. Simon kent perfect de voetbalprincipes die we in het team willen slijpen. En daarom is het belangrijk dat hij als veldtrainer zijn goeie werk blijft voortzetten, evident in functie van de opstelling en tactische richtlijnen die Franky voor ogen heeft", besluit Verschueren. 

De voormalige Rode Duivel verlengde deze zomer nog zijn contract bij 1B-club Oud-Heverlee Leuven, waar hij een duo vormde met trainer Vincent Euvrard. 


Mis deze events niet

Meer