Sport.be

Algemeen

Club pakt uit met forfaitcijfers

28.09.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Club Brugge heeft heel wat vertrouwen getankt tegen KV Mechelen. Blauw-zwart was oppermachtig tegen 10 spelers van KV Mechelen. Na 90 minuten stonden de zware 0-5 cijfers op het scorebord.

Na een indrukwekkende 'You'll never walk alone' in een bomvol AFAS-stadion Achter de Kazerne kregen we een pittig begin te zien tussen KV Mechelen en Club Brugge. Met Van Damme en Schoofs bij Mechelen en Rits en Vormer aan Brugse zijde was er een pittige strijd om het middenveld. Grote kansen bleven uit, maar de onvoorspelbare Krepin Diatta zocht en vond aan de rand van de 16 toch een opening. Dankzij een laag schot van de Senegalees moest Thoelen zich gewonnen geven. 

Even later ging Malinwa-kapitein Schoofs met zijn voet vooruit op Diatta. In eerste instantie gaf Laforge geel, maar na ingrijpen van de VAR moest Schoofs vroegtijdig gaan douchen. Wat volgde was een festival aan kansen voor de bezoekers uit West-Vlaanderen, maar na enkele missers van Club én saves van Thoelen gingen de spelers toch rusten met een 0-1 stand.

Ook na de rust was Club Brugge oppermachtig tegen 10 spelers van KV Mechelen. Blauw-zwart dwong opnieuw heel wat kansen af, maar Okereke had duidelijk (opnieuw) zijn dagje niet. Huurling Diagne kreeg op het uur zijn kans van Philippe Clement en dat bleek een uitstekende zet te zijn. De Senegalees liet tweemaal de netten trillen in 13 minuten. Ondertussen beleefde Simon Mignolet een bijzonder rustige avond.

Ook de ingevallen Siebe Schrijvers kreeg én greep zijn kans. De bedrijvige middenvelder fusilleerde Thoelen uit een scherpe hoek en tekende ook nog eens voor een assist voor Vanaken. Club tankt zo heel wat vertrouwen met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. Voor KV Mechelen werd het een wedstrijd om snel te vergeten.


MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De zware fout van Rob Schoofs op Krepin Diatta. Met 10 kon Mechelen nooit geen vuist meer maken.
de MAN
van de match
Krepin Diatta brak de wedstrijd helemaal open met zijn doelpunt. De Senegalees scoort en laat scoren. 
onze MENING
over de match
Een terechte zege voor een sterk Club Brugge. Uiteraard maakte de rode kaart van Schoofs het net allemaal iets makkelijker.

Mis deze events niet

Meer