Sport.be

Algemeen

Wout van Aert hoopt nog enkele veldritten te kunnen afwerken

22.09.2019 | Ward Bollen

Belga

In Gooik blikte Wout van Aert tijdens een persconferentie nog eens terug op zijn val in de individuele tijdrit van de Tour de France, de twee daaropvolgende heelkundige ingrepen en de revalidatieperiode waarin hij nu zit.

Van Aert oogde fris en wil zo vlug mogelijk weer op niveau komen, al weet hij dat dit heel moeilijk zal worden. "Het gaat de goede kant op met mij. Tweeënhalve week geleden is de echte revalidatie opgestart. Zoals je ziet kan ik al redelijk goed stappen. Een opmerkelijke verbetering in vergelijking met enkele weken terug. Ik voel me terug iets meer sportman nu ik naar de kinesist kan gaan en spierversterkende oefeningen kan doen. Ik ben al volop aan het zwemmen en reed zaterdag een uurtje op de rollen. Dat deed deugd. Ik zie het allemaal zeer positief in", begon Wout van Aert.

De drievoudige wereldkampioen veldrijden maakte een zware periode mee. "Na mijn val vertoefde ik enkele dagen in het ziekenhuis van Pau. Daarna werd ik met een ambulance naar het ziekenhuis van Herentals gebracht waar een tweede operatie volgde. Mentaal was dat al zeer zwaar. Ik werd geconfronteerd met wat mijn blessure tot gevolg had qua mobiliteit. Nu gaat het beter en kan ik ietwat genieten van de noodgedwongen rust. In Herentals werd een tweede operatie uitgevoerd. Daar kreeg ik te horen dat de kans groot was dat alles in orde zou komen. Dat wil je als renner natuurlijk niet horen. Ik wou zekerheid omtrent mijn volledige fitheid. Maar het gaat de goede kant op. Echt een uitzicht op wat ik straks allemaal ga kunnen heb ik nog niet", vervolgde Van Aert.

Het veldritseizoen is ondertussen al bezig, zonder Wout van Aert. Komt hij dit seizoen nog in actie? "Ik hoop alvast van wel. Dat is althans mijn doel, maar is dat realistisch? Ik ga er wel alles aan doen om opnieuw in het veld te crossen. Ik blijf mijn krachttrainingen afwerken en timmer aan mijn revalidatie. Vraag is wanneer ik fit ben en dan is de vraag wanneer ik weer op topniveau geraak." Van Aert bleef in de tijdrit aan een nadarafsluiting hangen. Met het gekende gevolg.

"Misschien moet men hier maar eens lessen uit trekken voor in het vervolg. De opstelling van de hekken was niet zo bijster goed. Ik stuur de bocht wel iets te kort in maar de rest van mijn blessure is wel het gevolg van hoe die hekken werden opgesteld. Of ik een schadeclaim ga indienen voor geleden schade? Dat is iets voor het management van de ploeg. Ik hoop zo snel mogelijk weer opnieuw op niveau te zitten en weer aan competitie te doen", besloot Van Aert.

Mis deze events niet

Meer