Sport.be

Algemeen

Sterk Sint-Truiden pakt drie punten in Charleroi

21.09.2019 | Marnick Claes

Belga

STVV pakt de drie punten mee naar huis uit Charleroi. De Limburgers winnen bij de Carolo's met 0-3. Yuma Suzuki viert zijn eerste basisplaats met een doelpunt en penalty die hij heeft uitgelokt. Boli pikte natuurlijk ook zijn doelpuntje mee.

STVV begon goed aan de wedstrijd. De Limburgers zorgden voor hoge druk en had enkele goede mogelijkheden. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Charleroi meer in de wedstrijd. Vooral Morioka was opvallend met verschillende goede corners en vrije trappen. 

In een zeer gelijkopgaande wedstrijd leek STVV op voorsprong te komen via Yohan Boli, maar de spits werd terecht teruggefloten wegens buitenspel. Toch kwam Sint-Truiden op voorsprong. Niet lang na de goal van Boli staat Yuma Suzuki alleen voor Penneteau. Hij lijkt zijn balcontrole te missen, maar hij kan de bal toch nog langs de keeper van Charleroi tikken. De 0-1 voorsprong is ook meteen de ruststand. 

Na de rust was Charleroi naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Nicholson en Bruno waren meermaals gevaarlijk, maar vonden de weg naar het net niet. Aan de andere kant van het veld had Sint-Truiden maar één mogelijkheid nodig om te scoren. Suzuki kopte een voorzet tegen de armen van Dessoleil. Geldof liet eerst getijen, maar de VAR greep in en STVV kreeg een penalty. Botaka zette deze feilloos om en het was 0-2 voor Sint-Truiden. Charleroi ging nu nog aanvallender spelen en dat wierp bijna zijn vruchten af. Invaller Henen trapte de aansluitingstreffer tegen de netten, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. 

STVV kreeg meer en meer ruimte om te counteren. Acolatse en Boli vonden elkaar in die ruimte en samen zorgden ze nog voor de 0-3. Acolatse bediende de vrijstaande Boli. Door deze overwinning staat STVV nu naast Charleroi. Ze hebben allebei elf punten. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
De 0-2 van Botaka was een regelrechte mokerslag voor Charleroi. Na de rust waren de Carolo's op zoek naar de gelijkmaker, maar na de penalty leek het over voor Charleroi.  
de MAN 
van de match
Yuma Suzuki stond voor de eerste keer in de basis bij Sint-Truiden. De Japanner had veel impact op de wedstrijd. Hij scoorde het openingsdoelpunt en zorgde voor de penaltyfout van Dessoleil. Een sterk begin voor de Japanner in de Jupiler Pro League.
onze MENING 
over de match
In een gelijkopgaande wedstrijd was STVV het meest efficiënt. Charleroi had ook kansen om te scoren, maar liet ze allemaal liggen.

Mis deze events niet

Meer