Sport.be

Algemeen

Moeskroen blijft bovenaan meedraaien na zege tegen Kortrijk

15.09.2019 | Pieter Willocx

Belga

Moeskroen blijft het goed doen. In eigen huis klopte het Kortrijk met 2-0. Queiros en Garcia maakten de doelpunten. Kortrijk stelde teleur en blijft achter met lege handen. Moeskroen staat naast Club Brugge op de tweede plek.

Kortrijk trok naar Moeskroen voor de laatste wedstrijd van speeldag 7. De thuisploeg toonde vanaf het eerste fluitsignaal veel drive en trok meteen naar voor en eiste ook de bal op. Kansen leverde het wel niet meteen op. De wedstrijd lag veel stil door de vele overtredingen. Op het kwartier zorgde Allagui voor het eerste doelgevaar. Hij heroverde de bal, omspeelde zijn tegenstander, maar raakte niet voorbij Bruzzese.


Moeskroen bleef Kortrijk hoog opvangen. Garcia werd diep gestuurd. De Spanjaard liep voor wat hij waard was, maar Bruzzese was nog net eerder op de bal. Ook Boya probeerde het nog, maar hij kraakte zijn schot. De grootste kans kwam er op het halfuur. Hocko werd vrijgespeeld in de zestien meter, maar besloot een half metertje over het doel van Bruzzese. 

De bezoekers hadden de nodige moeite om voor gevaar te zorgen in de eerste periode. Verder dan twee hoekschoppen kwamen de troepen van Yves Vanderhaeghe niet. Vlak voor de pauze kreeg ook Moeskroen een hoekschop. Queiros kwam goed voor zijn man en kopte de bal via de verste paal in doel, waardoor Moeskroen met een 1-0-voorsprong aan de koffie kon.

De tweede periode begon met het zelfde spelbeeld als de eerste. Na vijf minuten rendeerde het overwicht van de thuisploeg. Allagui leverde een prima voorzet af. Rougeaux blokte de kopbal van Queiros af met de hand. Na het bekijken van de beelden legde scheidsrechter Alen de bal op de stip. Allagui eiste de bal op en schoot hard op doel. Bruzzese ging de goede kant uit en bracht redding. 

Op het uur kreeg de ingevalen De Sart veel ruimte. Hij viseerde de verste hoek en zag zijn schot op de paal uit elkaar spatten. Kortrijk drukte door. De Sart schoot ook een vrije trap meteen op doel. Butez moest alles uit de kast halen om zijn netten schoon te houden. Kortrijk was plots de betere ploeg, maar Rougeaux pakte twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart na een duwfout op Pietrzak. 

Kortrijk moest meteen achteruit en kreeg meteen ook het deksel op de neus. Osabutey bediende Garcia die Bruzzese kansloos liet en voor 2-0 zorgde. Even later was het bijna 3-0, maar Bruzzese hield Allagui van een doelpunt. Moeskroen controleerde de wedstrijd rustig uit. Moeskroen staat met veertien punten naast Club Brugge op een tweede plek. Kortrijk blijft elfde met acht punten. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
We zijn in minuut 70. Kortrijk is voor het eerst in de wedstrijd de betere ploeg en krijgt ook grote kansen. Net op dat moment krijgt Rougeaux een tweede keer geel. Moeskroen profiteert meteen van het mannetje meer via Garcia die de 2-0 binnenschiet. 
de MAN
van de match
Boya toonde van bij de aftrap veel drive en was alom tegenwoordig. De bonkige speler heerste op het middenveld en kende in de duels zijn gelijke niet. 
onze MENING
over de match
Moeskroen was gedurende de eerste helft de betere ploeg en trok die lijn door na de pauze op vijf minuten na. Een terechte overwinning tegen een mak Kortrijk. 

Mis deze events niet

Meer