Sport.be

Algemeen

Gent eenvoudig voorbij KV Mechelen

15.09.2019 | Ward Bollen

Belga

Op de 7de speeldag in de Jupiler Pro League heeft AA Gent met 3-0 gewonnen tegen KV Mechelen. Bij de rust stond de eindstand al op het bord.

Gent domineerde het eerste halfuur, maar toch was het een gesloten wedstrijd. We zagen rond het kwartier wel een harde knal van Odjidja op de lat. Vanaf minuut 29 werd KV Mechelen in twee minuten uitgeteld. Na een voorzet in één tijd van Odjidja duwde Yaremchuk van dichtbij binnen. Lustig drong van de rechterkant in de zestien en vond de lopende David die de tweede treffer tegen de netten schoof. De bezoekers moesten even bekomen van deze dubbele achterstand. Ondertussen moest doelman Kaminski na een eerdere botsing in de wedstrijd naar de kant, Coosemans was zijn vervanger. Lustig kon nog eens David bereiken, maar deze keer strandde zijn schot op Corryn. Op slag van rust was het dan toch weer raak: het leer geraakte niet weg na een hoekschop en Depoitre prikte met zijn derde van het seizoen raak.

De tweede helft had nog maar weinig om het lijf, want de wedstrijd was gespeeld en KV Mechelen wist geen vuist meer te maken. David schoot eens op Thoelen terwijl Lustig op rechts vrij stond. Kvilitaia kopt een voorzet van Odjidja in de handen van de doelman en in de slotfase moest Thoelen een schot van Depoitre in hoekschop verwerken. Eindstand: 3-0.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De prachtige voorzet in één tijd van Odjidja bij het eerste doelpunt.
de MAN
van de match
Odjidja. Belangrijke pion op het middenveld van de Buffalo's.
onze MENING
over de match
Gent domineerde volledig en had bij de rust de schaapjes al op het droge. De tweede helft was overbodig.

Mis deze events niet

Meer