Sport.be

Algemeen

Club is baas in Brugge

14.09.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Club Brugge heeft de altijd beladen stadsderby tegen Cercle Brugge gewonnen. Op 'verplaatsing' won blauw-zwart met 0-2 van groen-zwart.

Cercle-coach Fabien Mercadal had geen plaats voor Ueda, Hazard en Coulibaly in zijn basisploeg. Taravel, Panzo en Donsah kregen hun kans. Bij de blauw-zwarte buren kwam nieuwkomer Balanta meteen in de ploeg en ook Dennis keerde terug in de basis. Rits en Tau namen plaats op de bank. 

Het was Cercle dat het beste aan de wedstrijd begon, Club had het aanvankelijk moeilijk met de stugge én goed opgestelde verdediging van Cercle. Blauw-zwart claimde in de eerste helft wel het balbezit, maar het was Cercle dat via Saadi en Biancone de beste kansen had. Toch ging Club met een voorsprong de rust in dankzij een uitstekende Simon Mignolet én een bijzonder fraaie 1-2 tussen Vormer en Vanaken. Diatta kon op aangeven van Vormer simpel binnentikken. 

Okereke bleef in de kleedkamer en Openda nam zijn plaats in. De aalvlugge aanvaller zorgde voor heel wat meer dreiging en Club had opnieuw het balbezit. Toch was Cercle geen vogel voor de kat. Groen-zwart stond pal en Badiashile toonde dat hij een degelijke doelman is. Alleen op de schicht van Dennis uit een wel zéér scherpe hoek had de Cercle-doelman geen verhaal. 

De kopjes gingen omlaag bij de thuisploeg en Club ging op zoek naar de 0-3. Vanaken liet de netten trillen, maar de VAR greep in wegens buitenspel van Dennis. Het bleef zo 0-2, een opsteker van Club Brugge met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 1-2 tussen Vormer en Vanaken was een actie uit boekje.
de MAN
van de match
Dennis zorgde voor heel wat gevaar en was onvoorspelbaar aan de bal. Hij tekende voor een fraaie goal.
onze MENING
over de match
Een terechte zege voor Club Brugge, maar Cercle had mits wat meer geluk aanspraak kunnen maken op meer.

Mis deze events niet

Meer