Sport.be

Algemeen

5 topcrossen vormen samen de Rectavit Series, de opvolger van de Soudal Classics

10.09.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Na zeven seizoenen valt het doek over de Soudal Classics. Rectavit, een zusterbedrijf van Soudal, neemt vanaf dit seizoen over. De Rectavit Series 2019-2020 zullen uit 5 topcrossen bestaan: Pelt, Niel, Sint-Niklaas, Leuven en Waregem.

"De Rectavit Series is de nieuwe naam voor de Soudal Classics, een reeks veldritklassiekers die garant staan voor spektakel en verrassende wendingen", aldus Christophe Impens, managing director bij organisator Golazo sports. "De ene cross strijden de absolute toppers tegen elkaar terwijl in andere wedstrijden vrijbuiters voor een verrassend en spannend verloop zorgen. Boeiend is het altijd! We zijn verheugd dat met de Rectavit Series de 'Soudal-familie' prominent aanwezig blijft in het veldrijden."

"We zijn trots om de fakkel te mogen overnemen van ons zustermerk Soudal", zeggen Ben Swerts en Bart Baeyens van Rectavit. "50 jaar Rectavit en 50 jaar topprestaties als lijmspecialist in hout, bouw en DIY willen we in de verf zetten door vanaf 2019 in het cyclocrossproject te stappen. Net zoals de cyclocross is Rectavit sterk verankerd in België en daar willen we optimaal op voortbouwen door samen met onze klanten op de wedstrijden van de Rectavit Series te genieten van het spektakel. Wij geloven bij Rectavit dat inspanning en doorzettingsvermogen belangrijk zijn om een succesvolle toekomst uit te bouwen. De Rectavit Series zijn dé uitgelezen kans om deze waarden extra te benadrukken. Met veel trots proberen wij dit iedere dag uit te dragen naar onze klanten en leveranciers!"

De eerste wedstrijd van de Rectavit Series vindt plaats op zondag 6 oktober. "Dat is een absolute topdatum vooraan in het seizoen", legt Erwin Vervecken van Golazo sports uit. "Ook de oerklassieker in Niel, de traditionele Jaarmarktcross op 11 november, vervoegt de Rectavit Series. Op 21 december staat de cross van Sint-Niklaas geprogrammeerd en dat op een nieuw en spectaculair parcours. Op 22 februari trekken we naar Leuven, waar in 2021 het WK wielrennen op de weg zal georganiseerd worden. Waregem is vier dagen later opnieuw de gaststad voor de Cyclocross Masters, de spectaculaire afsluiter van een hopelijk boeiend en spannend seizoen. Wij hopen de fans van de populairste Vlaamse wintersport massaal te mogen begroeten!"

Mis deze events niet

Meer