Sport.be

Algemeen

Verschueren over transfer Diagne: 'We kennen mekaar, ik vind het not done'

04.09.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

De transfer van Mbaye Diagne naar Club Brugge in plaats van Anderlecht blijft voor beroering zorgen. Anderlechtmanager Michael Verschueren reageert voor het eerst in Het Laatste Nieuws. Bij Club Brugge valt er te horen dat er nog geen akkoord was tussen Galatasaray en Anderlecht.

Mbaye Diagne leek op weg naar Anderlecht te zijn, tot Club Brugge een beter voorstel deed aan de speler én Galatasaray. In Het Laatste Nieuws geeft Verschueren zijn versie van de feiten. "Zondagavond hebben we alle documenten naar Galatasaray gestuurd. De verschillende makelaars van de speler hadden dan weer gevraagd om hotelkamers te boeken en om hen te komen halen op de luchthaven en in Brussel-Zuid. Onze teammanagers stonden op die locaties te wachten. Na een uur belden zij: 'De speler is er niet.' Bizar, vond ik dat. Ik begon te telefoneren, maar kon ­niemand bereiken. Tot ik ineens een inkomende oproep kreeg van de directie van Galatasaray. 'Sorry, we hebben een bod van Brugge aanvaard, Mbaye heeft gekozen voor die club', klonk het. Ik begreep het niet. Ondertussen hoorde ik dat de speler de teammanager was ­gepasseerd met een kap over zijn hoofd. Tja, dan begin ik me toch vragen te stellen."

Contact tussen Club Brugge en Anderlecht was er nog niet. "Dat was niet aan mij. Als Brugge wist dat Anderlecht een akkoord had, dan is dat jammerlijk. In hun plek had ik het niet ­gedaan. Ik had dan minstens eens gebeld. We zitten vaak samen bij de Pro League, we kennen mekaar, hé. Ik vind het not done."

CLUB: 'ER WAS NOG GEEN AKKOORD'

Club Brugge ­benadrukt in Het Laatste Nieuws dat Anderlecht op geen enkel ­niveau een akkoord had over Diagne. Niet met de speler, niet met zijn entourage en niet met Galatasaray. Club verwijst daarbij naar de communicatie van Galatasaray SK, dat als beursgenoteerd bedrijf ­verplicht zou zijn om, zodra de onderhandelingen met een club concreet zijn, dat ook publiek te maken. De Turkse topclub deed dat zondagavond, toen het zo goed als rond was met Club. Over Anderlecht werd niet gesproken.

Mis deze events niet

Meer