Sport.be

Algemeen

Geen winnaar in West-Vlaamse derby

31.08.2019 | Ward Bollen

Belga

Op de zesde speeldag in de Jupiler Pro League hebben Kortrijk en Oostende de punten verdeeld. Beide KV's speelden in het Guldensporenstadion 2-2 gelijk.

De West-Vlaamse derby leverde geen doelgevaar op in de eerste twintig minuten. De Sart kopte na een hoekschop tegen zijn eigen hand, maar na tussenkomst van de VAR volgde geen strafschop. Verder dan enkele schoten vanop afstand kwamen beide teams niet, tot Sakala plots een inworp verlengde tot bij Sylla, die mooi wegdraaide en onder Bruzzese binnenschoof. Aan de overkant kreeg Marquet een schot tegen de arm, maar ook hier na tussenkomst van de VAR geen elfmeter. KVK drong nog aan vlak voor de pauze met pogingen van De Sart en Mboyo, maar meer dan een hoekschop leverde dat telkens niet op.

De tweede helft had aanvankelijk niet veel om het lijf, maar halverwege was het bij de eerste de goede actie wel raak. Invaller Stojanovic stuurde Ocansey op de rechterkant weg en die trapte hoog in het dak van het doel voorbij Dutoit. De thuisploeg was gelanceerd en een vrijschop van De Sart draaide rechtstreeks in doel. Na tussenkomst van de VAR oordeelde ref Dierick dat geen sprake was van hinderlijk buitenspel en het doelpunt werd gevalideerd. Kortrijk leek de zege binnen te hebben, maar een fout van D'Haene op Vargas in de zestien besliste daar anders over. Skulason trapte met een Panenka raak. Meteen daarna kreeg Sakala een geweldige kans om Oostende nog drie punten te schenken, maar de Zambiaan krulde nipt over.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
Wat een moment voor Skulason om in de 89ste minuut een elfmeter met een Panenka te scoren.
de MAN 
van de match
Stojanovic. Zijn invalbeurt gaf KVK een nieuwe zuurstof.
onze MENING 
over de match
Geen hoogstaande wedstrijd tot KVK in de tweede helft voor de 1-1 zorgde en dat ineens leidde tot een geweldige en open slotfase met uiteindelijk een billijk 2-2 gelijkspel.

Mis deze events niet

Meer