Sport.be

Algemeen

Boli schenkt STVV de zege

31.08.2019 | Marnick Claes

Belga

STVV wint voor de tweede keer dit seizoen. De Limburgers waren de betere ploeg op het veld van Eupen. Yohan Boli was opnieuw man van de match bij STVV met twee doelpunten.

Het was een moeizaam begin aan de Kehrweg. Beide ploegen leden vaak balverlies en verloren veel duels. Tot minuut 25 zagen we ook geen grote kansen. Toen kregen de spelers een korte drankpauze en dat wierp vruchten af. Direct na de pauze kreeg Rocha van Eupen drie kansen. Zijn grootste kans kreeg de spits na een verschrikkelijke pass van Asamoah, maar Schmidt bracht redding. Opeens ging de wedstrijd op en neer, want ook STVV kreeg kansen. Via Alexander De Bruyn waren de Limburgers gevaarlijk. Hij draaide verschillende keren goed weg en schoot de eerste kans van STVV ook rakelings naast. In een evenwichtige eerste helft kwam STVV op voorsprong. De o zo belangrijke Boli draaide zich weg op het middenveld en hield daarna ook de verdediging aan het lijntje. Toen hij de kans zag om te trappen, deed hij dat ook en schoot de bal tegen de netten. 

In de tweede helft ging Eupen op zoek naar de gelijkmaker, maar het was STVV die eerst scoorde. Masoudi liep goed vrij en schoot daarna de bal feilloos tegen de netten. Jammer voor hem stond hij buitenspel en werd het doelpunt terecht afgekeurd. De ploeg van Marc Brys kon echter nogmaals scoren en deze keer was het wel een geldig doelpunt. Sankhon gaf een strakke voorzet over de grond naar Boli en die moest de bal alleen maar binnentikken. Daarna waren de kansen echter schaars. Door deze overwinning heeft Sint-Truiden 7 punten en kan het terug omhoog kijken. Eupen zal aan de bak moeten en blijft achter met 2 op 18. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
De drankpauze in de eerste helft zorgde voor een heropleving in de wedstrijd. Voor de drankpauze zagen we geen kansen en was het zeer pover wat de twee ploegen op de mat brachten. Na de pauze werd het een aangename partij voetbal.
de MAN 
van de match
Je kan er moeilijk langs kijken. Yohan Boli is de belangrijkste man voor Sint-Truiden. Hij scoorde opnieuw twee keer en zorgt zo voor drie belangrijke punten.
onze MENING 
over de match
In een vrij evenwichtige wedstrijd was STVV gewoon efficiënter dan Eupen. Beide ploegen hadden de kansen om te scoren, maar alleen de Limburgers slaagden hierin. 

Mis deze events niet

Meer