Sport.be

Algemeen

KV Kortrijk klopt Anderlecht na dolle tweede helft

17.08.2019 | Ruben Philippe

Belga

Anderlecht moet opnieuw een weekje langer wachten op de eerste zege van het seizoen. De Brusselaars gingen op het veld van KV Kortrijk met 4-2 kopje onder. Vooral in de tweede helft kreeg het publiek waar voor hun geld.

Na één nederlaag en twee gelijke spelen moest Anderlecht op het veld van KV Kortrijk eindelijk eens de eerste drie punten van het seizoen proberen rapen. De verdedigers van KV Kortrijk hielpen de bezoekers bijna in het zadel na geklungel achterin, maar Thelin strafte de fout niet af. Anderlecht bleef nadien wel veruit de betere ploeg met dominant voetbal en veelvuldig balbezit. Vlap bediende Nasri, maar hij stuitte van dichtbij op het lichaam van Bruzzese.

Halverwege de eerste helft kreeg de Fransman zijn poging wel voorbij de doelman. Thelin liet een voorzet slim lopen, Nasri werkte van dichtbij rustig binnen: 0-1. KV Kortrijk stelde daar bitter weinig tegenover. Enkel een mislukte voorzet van D'Haene kwam enigszins in de buurt van Van Crombrugge. Aan de overzijde kwam Thelin een metertje te kort om de 0-2 binnen te duwen.

Hoe matig de thuisploeg voor de pauze speelde, des te gretig verscheen KV Kortrijk na de pauze. Na amper zes minuten tikte Sandler Ajagun aan in de zestien: strafschop voor de thuisploeg. Mboyo liet die kans niet liggen en tekende voor de 1-1 gelijkmaker. Die goal gaf Kortrijk een boost van vertrouwen. Amper vijf minuten later werd invaller Kagé helemaal uit het oog verloren door Kompany. De middenvelder kopte van dichtbij de 2-1 binnen.

Maar net als Kortrijk geraakte ook Anderlecht weer helemaal in de wedstrijd vanop de penaltystip. Chadli werd onderuit gegleden, Vlap zorgde voor de gelijkmaker. De bezoekers drukten KV Kortrijk terug achteruit, maar gek genoeg viel het volgende doelpunt wel aan de overkant. Kompany kon opnieuw net niet bij een voorzet, waardoor Mboyo voor zijn tweede van de avond tekende.

Spektakel in het Guldensporenstadion. Daar deed D'Haene zowaar nog een schepje bovenop. De linksachter joeg de bal vanop de achterlijn voorbij Van Crombrugge: 4-2. De doodsteek voor Anderlecht, al had Vlap nog voor spanning kunnen zorgen. De Nederlander zag het sprankeltje hoop vanop zijn scheenbeen richting de tribune vliegen.

Anderlecht verliest zo na een dolle tweede helft. De Brusselaars zoeken nog steeds naar een overwinning in het nieuwe seizoen. KV Kortrijk lijkt gelanceerd met 6 op 6.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De penaltyfout van Sandler. KV Kortrijk was beter uit de kleedkamer gekomen, maar door de strafschopgoal van Mboyo begon de thuisploeg opnieuw in zichzelf te geloven. Voor Anderlecht het goed en wel besefte, stonden de Brusselaars plots met 2-1 achter.
de MAN
van de match
Mboyo. De spits van KV Kortrijk hield de verdediging van Anderlecht enkele keren uitstekend aan de praat. Bovendien scoorde hij zelf ook twee doelpunten.
onze MENING
over de match
Er leek geen vuiltje aan de hand voor een dominant Anderlecht in de eerste helft. Na de pauze tapte KV Kortrijk echter uit een ander vaatje. De thuisploeg was dodelijk efficiënt en bezorgde paars-wit opnieuw een koude douche.

Mis deze events niet

Meer