Sport.be

Algemeen

Sam Bennett wint openingsrit en is ook eerste leider

12.08.2019 |

Belga

Sam Bennett heeft de eerste rit in de BinckBank Tour gewonnen. Aan de aankomst in Hulst was hij sneller dan Edward Theuns en Mike Teunissen. De Ierse kampioen is vanzelfsprekend ook de eerste drager van de groene leiderstrui.

Onder een zalig middagzonnetje trok het peloton zich in Beveren op gang voor de openingsrit van de BinckBank Tour. Meteen na de officiële start ging het tempo met een ruk de hoogte in waardoor het een tijdje duurde voordat een kopgroep kon wegrijden. Na zestien kilometer konden uiteindelijk Baptiste Planckaert, Lars Ytting Bak, Lukasz Wisniowski en Aaron Verwilst ontsnappen en een maximale voorsprong bijeenrijden van bijna drie minuten. Gelukkig voor de renners bleven de felle windvlagen uit. Minder geluk hadden ze met de regen. De aangename zon van bij de start maakte bij het ingaan van de plaatselijke rondes plaats voor felle regenbuien. En zo werden de wegen spekglad. Door een massale valpartij op de kasseien van Zoetenberm verbrokkelde het peloton in vier delen. Onder meer Arnaud Démare en Bob Jungels moesten achtervolgen, maar utieindelijk zou iedereen weer terugkeren.

Voorin kwam Baptiste Planckaert twee keer als eerste voorbij aan de Super 8 Checkpoint Sprints. De Belg mag zo de eerste beige leiderstrui in het Checkpoint-klassement aantrekken. In de Binck Gouden Kilometer kwam Lukasz Wisniowski twee keer als eerste en een keer als tweede voorbij de tussensprint en pakte zo acht bonificatieseconden. Maar nadien was het verhaal van de vier vluchters gedaan. Wisniowski was de laatste vluchter die werd gegrepen op 2,5 kilometer van het einde.

De verwachte massaspurt was onvermijdelijk. Daarin werd Edward Theuns perfect in positie afgezet, maar helemaal buitenom ging Sam Bennett met gemak nog op en over de Belg. De Ierse kampioen is vanzelfsprekend ook de eerste leider in deze BinckBank Tour. Mike Teunissen finishte als derde, zijn ploegmaat en op papier sprintkopman Dylan Groenewegen werd zevende.

Mis deze events niet

Meer