Sport.be

Algemeen

Moeskroen rukt op naar tweede plek na zege tegen Gent

11.08.2019 | Pieter Willocx

Belga

Moeskroen heeft zijn competitiestart niet gemist. Het pakt 7 op 9 na een 2-1-winst tegen AA Gent. Boya en Campins wisten het doelpunt van Depoitre uit.

Moeskroen ontving Gent voor de laatste wedstrijd van de derde speeldag. In een sfeervol stadion waren het de bezoekers die de bal opeisten, maar groot doelgevaar bleef uit. Bezus en Plastun probeerden wel, maar hun pogingen misten de juiste richting. Op het kwartier toch een goede voorzet van Verstraete. Depoitre kon knikken, maar Vasic pakte de bal met een fraaie zweefduik. 


Tien minuten later was het wel raak voor Depoitre. Hij kopte een voorzet van Sylla overhoeks in doel. Even later kon Bezus de score verdubbelen, maar zijn pegel spatte uit elkaar op de dwarsligger. De netten trilden aan de overzijde wel. Boya mocht ver oprukken en haalde fors uit. Zijn afgeweken bal verdween nog net in de verste hoek. 

Gent had meteen een antwoord klaar. Verstraete stuitte op Vasic, die ook Sylla in de herneming van een doelpunt hield. Gent bleef het balbezit opeisen maar kreeg vlak voor rust een koude douche te verwerken. Van Durmen zette de bal laag voor doel. Asare waande zich te zeker. Campins zette hem van de bal en schoot Moeskroen op voorsprong. 2-1 was de ruststand.  

De tweede helft begon met het zelfde spelbeeld als de eerste. Gent had de bal en liet hem rondgaan, maar grote kansen ontbraken. Bakic zorgde voor het eerste doelgevaar bij de thuisploeg, maar zijn vrije trap klom een meter te hoog. Even later kon Osabutey koppen, maar ook hij kon zijn poging niet drukken. 

Gent voerde de druk op. Odjidja vond David, die maar net naast kopte. Kvilitaia wist wel te scoren op aangeven van Sylla, maar de VAR zag buitenspel en het doelpunt werd afgekeurd. In de toegevoegde tijd verstuurde Odjidja nog een goede vrije trap. Van Durmen verlengde de bal bijna in eigen doel, maar hij botste op de lat. Het was meteen het laatste wapenfeit van de match. Gent blijft achter met 4 op 9. Moeskroen staat fraai tweede met 7 op 9. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Vlak na de 0-1 krijgt Bezus een unieke kans op 0-2, maar hij mikt de bal op de lat. Moeskroen reageert en nog voor de pauze staat het al 2-1.
de MAN
van de match
Boya speelde ijzersterk achteraan en rukte regelmatig gepast op. Hij zorgde met een harde knal voor de gelijkmaker.
onze MENING
over de match
Gent had de bal, maar deed er te weinig mee. Moeskroen toonde zich efficiënter voor doel. 

Mis deze events niet

Meer